Home » Cultură » 2004: scurta cronica a intamplarilor ciudate

2004: scurta cronica a intamplarilor ciudate

Publicat: 16.07.2007
Lumea in care traim e departe de a-si fi epuizat secretele. In fiecare an, luam contact cu tot felul de ciudatenii, de experiente paranormale, de fenomene care nu pot fi explicate pe cale rationala. In ceea ce-l priveste, anul 2004 a fost unul dintre cei mai bogati in fenomene bizare. Un Top 10 intocmit de Laurentiu Ianculescu.

Ogopogo, zambeste, ca te filmam!
»Monstrul din Loch Ness este deja o celebritate, dar SUA si Canada au propriile legende despre monstrii care traiesc in lacuri. Mai precis, in lacurile Champlain si Okanagan (aflate pe granita dintre cele doua tari), o creatura similara cu cea scotiana a fost vazuta de nenumarate ori. Numele care i s-a dat este Ogopogo. Anul trecut, au fost consemnate noua aparitii ale monstrului, cea mai spectaculoasa fiind cea filmata de John Casorso. Pe 9 august 2004, acesta isi petrecea concediul, impreuna cu familia, intr-o casa de lemn plutitoare, pe lacul Okanagan. In jurul orei 07.30 dimineata, casa a inceput sa se balanseze din senin. Toti au sarit in picioare si s-au repezit pe punte. Prevazator, John si-a luat camera video si a reusit sa inregistreze o creatura lunga de circa 15 metri, cu pielea intunecata, care se zvarcolea in apa calma, fara valuri. Timp de 10 minute, Casorso a filmat creatura. Toti cei care au vizionat ulterior caseta au afirmat ca aceasta nu este trucata si ca pe film a fost prins celebrul monstru Ogopogo, despre care legendele spun ca ar trai in acel lac.

Jurassic, da-te prins!
»Ce animal ar putea fi mai spec­ta­culos decat un dinozaur in viata?! Nu unul generat pe com­puter, ci unul de-a dreptul real. In ultimii 100 de ani, au existat o serie de relatari despre crea­tu­ri care sema­nau cu pterodactilii – di­no­zauri zbura­tori care au populat Terra in urma cu mai bine de 100 de mi­li­oa­ne de ani. Cu o deschidere a ari­pi­l­or de circa 12 metri, acestia nu aveau vreun adversar pe masura lor. In mai 2004, mai multi localnici din Pa­pua Noua Guinee au anuntat autori­ta­tile ca au vazut o crea­tu­ra asemana­toa­re cu dinozaurii. Aceas­ta a fost des­cri­sa ca avand in jur de 3 metri inalti­me, piele de culoare gri, cap de caine si coada de crocodil. Politistii trimisi sa anche­teze cazul au pornit pe urmele bi­zarei creaturi dar inca nu au gasit nimic.

Fantoma de la tribunal
»Cladirea tribunalului din orasul Mendocino, California, SUA, are trei corpuri, doua ridicate in anii ‘20 si ‘50 ai secolului XX, al treilea con­stru­it cu doua secole mai devreme. Acest al treilea corp de cladire inclu­dea pe vremuri celule pentru ares­tati. Se presupune ca in carcerele respective au murit foarte multe persoane, in special prin sinucidere. La sfarsitul lui martie 2004, noul sistem de securitate instalat in tribunal, programat sa se declan­se­ze la orice miscare, a filmat o „aparitie“ de concretetea unui fuior de ceata. Fantoma a deschis o usa de pe un hol monitorizat, a privit afara si apoi a reintrat in celula din care iesise.

Daca despre o persoana care sustine ca a vazut o fantoma se poate spune ca are imaginatie, nu acelasi lucru se poate afirma despre cele mai noi tehnici de supraveghere Motorola. Prin urmare, atunci cand senzorii de miscare de la Mendocino County Courthouse s-au declansat aparent fara motiv, ei au confirmat ceea ce personalul tribunalului stia de multa vreme: ca locul era bantuit. Gardienilor le erau deja cunoscute anumite fantome – intre ele, una care se recomanda George si o alta care prelua, uneori, controlul liftu­lui, facandu-l sa urce si sa coboare.

Atlantida redescoperita
»Istoria Atlantidei, legendarul regat scufundat al Antichitatii timpurii, a in­fla­ca­rat imaginatia oamenilor. De peste 2.000 de ani, diversi aventurieri, vrajiti de descrierea pe care Platon a facut-o Atlantidei – un pamant feeric, pasnic, prosper, cu cladiri monumentale si tehnologii avansate, locuit de o civilizatie superioara –, o cauta fara incetare. Si desi multi istorici si cercetatori sustin ca Atlantida este doar o utopie, un mit, aproape in fiecare an cate un cercetator anunta ca a rezolvat definitiv misterul Atlantidei si ca a descoperit ruinele vechiului regat. Pana acum, Atlantida a fost „descoperita“ in Irlanda, in Bahamas, in Cuba si chiar in Antarctica. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase