Home » Descopera in Romania » Peste o sută de proiectoare au luminat sâmbătă seară Palatul Parlamentului, în cadrul IMapp Bucharest – VIDEO

Peste o sută de proiectoare au luminat sâmbătă seară Palatul Parlamentului, în cadrul IMapp Bucharest – VIDEO

Publicat: 24.09.2016
Unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, iMapp Bucharest, a avut loc sâmbătă seară în Piaţa Constituţiei, unde peste 100 de proiectoare au cucerit cei 20.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie, schimbând, pentru o seară, faţada Palatului Parlamentului.

Conceptul creativ al concursului din această ediţiea fost dialoguri „dialoguri”.

Spectacolul a început cu un concert susţinut de artista Roisin Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, iar în deschidere, Golan & Orchestra au prezentat un proiect inedit ce a armonizat muzica electronică, vocea şi instrumentele live.

Începând cu ora 22,30, echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia şi Ungaria şi-au prezentat lucrările, câştigătorul competiţiei fiind desemnat de un juriu format din personalităţi din industria audiovizuală, precum directorul Festivalului Signal din Praga — Martin Posta, directorul artistic al Festivalului Mapping din Geneva — Ana Ascencio, directorul Festivalului Light din Gent — Kaat Heirbrant, directorul artistic al Festivalului Lux din Helsinki — Ilkka Paloniemi şi fondatorul, organizatorul şi directorul creativ al Festival of Lights din Berlin — Birgit Zander.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase