Home » Descopera in Romania » Veste bună pentru turişti: Cetatea Poenari, numită şi Cetatea lui Vlad Ţepeş, va fi redeschisă

Veste bună pentru turişti: Cetatea Poenari, numită şi Cetatea lui Vlad Ţepeş, va fi redeschisă

Veste bună pentru turişti: Cetatea Poenari, numită şi Cetatea lui Vlad Ţepeş, va fi redeschisă
Publicat: 22.06.2017
Cetatea a fost închisă în urma „invaziei” a patru urşi în zonă. aceştia au fost relocaţi într-o pădure de lângă localitatea Aninoasa, astfel obiectivul turistic poate fi redeschis.

Cetatea lui Vlad Ţepeş din Argeş va fi redeschisă curând accesului public, susţin autorităţile locale, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, cei patru urşi care dădeau târcoale zonei Cetăţii Poenari au fost capturaţi şi relocaţi într-o pădure de care se ocupă Ocolul Silvic Aninoasa, notează Mediafax.

Ministerul Mediului şi-a dat acordul la începutul aceste luni pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi, o femelă şi trei pui, de pe fondul cinegetic din comuna Arefu din Argeş, după ce Cetatea Poenari a fost închisă din cauza pericolului iminent ca turiştii să se întâlnească cu animalele.

Autorităţile locale atrag atenţia turiştilor să nu mai hrănească animalele, pentru că din acest motiv urşii au coborât în zonele tranzitate de oameni.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, prezentate într-un muzeu virtual 3D

Cele trei turnuri pierdute ale Bihorului

Bijuterii ale Romaniei in Patrimoniul UNESCO (V)

Un nou portal dezvăluie tot ce vrei să afli despre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase