Home » Descopera in Romania » Pădurea Hoia Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume, a intrat în vizorul presei internaţionale după ce a fost vizitată de jurnaliştii britanici

Pădurea Hoia Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume, a intrat în vizorul presei internaţionale după ce a fost vizitată de jurnaliştii britanici

Pădurea Hoia Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume, a intrat în vizorul presei internaţionale după ce a fost vizitată de jurnaliştii britanici
Publicat: 05.11.2017
Potrivit Independent, pasionaţii locurilor cu adevărat înfricoşătoare trebuie să uite de Castelul lui Dracula din Transilvania şi să se orienteze către pădurea Hoia Baciu, de lângă Cluj Napoca.

Jurnaliştii de la Independent au decis să petreacă o noapte în cea mai înfricoşătoare pădure din lume, aşa că au poposit la câţiva kilometri de Cluj Napoca, în pădurea Hoia Baciu.

Excursia a început de la Poiana Rotundă, un luminiş oval unde nu creşte nimic niciodată. ”Când am venit aici, în urmă cu ceva timp, am găsit 60 de oameni din Bucureşti care încercau să deschidă o poartă către o altă dimensiune”, a povestit Alex, cel care a fost ghid în această peripeţie.

Hoia Baciu a fost numită cea mai înfiorătoare pădure din lume, iar Poiana Rotundă este cel mai ciudat loc din pădure. Acest loc sfidează investigaţiile oamenilor de ştiinţă ai solului şi atrage anual atât vrăjitoarele din România, cât şi şamanii care încearcă să cureţe pădurea de răul ce domină pretutindeni.

Numită după un păstor care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Hoia Baciu a apărut în atenţia presei internaţionale în 1968, când Emil Barnea, tehnician militar, a fotografiat ceea ce a susţinut că era un OZN care plutea peste Poiana Rotundă. Ceea ce diferenţiază această poveste de alte mărturisiri cu privire la prezenţa OZN-urilor în România este că Barnea nu avea nimic de câştigat de pe urma afirmaţiilor, ci totul de pierdut. Guvernul comunist a echivalat credinţa lui în paranormal cu nebunie şi sabotaj, iar Barnea şi-a pierdut slujba într-o ţară care nu promitea niciun sprijin pentru cei concediaţi.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase