Home » Descopera in Romania » Construcţia din România, unică în Europa, ridicată în 1875, e află într-o stare avansată de degradare

Construcţia din România, unică în Europa, ridicată în 1875, e află într-o stare avansată de degradare

Construcţia din România, unică în Europa, ridicată în 1875, e află într-o stare avansată de degradare
Publicat: 04.01.2018
Colonada staţiunii Buziaş, ridicată pentru împărăteasa Sissi în 1875, a devenit o emblemă a staţiunii, dar a intrat într-o stare de degradare accentuată în perioada de după Decembrie ’89.

Colonada staţiunii Buziaş din parcul central, construită de către împăratul Franz Joseph pentru celebra sa soţie – împărăteasa Sissi cu o lungime de peste 500 de metri, străbate parcul şi avea rolul de a o proteja de ploaie, soare sau ninsoare atât pe împărăteasă şi alaiul ei cât şi pe vizitatorii staţiunii care soseau aici din mai toate colţurile imperiului pentru tratamentul cu aerosoli, recomandaţi pentru astenii şi nevroze, scrie Mediafax.

Întreaga structură făcea legătura între Izvorul Joseph, Hotelul Phoenix, Bazar şi Casino şi era construită din lemn, în stil bizantin, ornamentată din belşug.

Vezi galeria foto aici.

Diferitele secţiuni se întălnesc în puncte cheie fiind unite de foişoare care impresionează atât prin dimensiuni cât şi prin dantelăria exuberantă specifică acelei perioade.

Datorită acestor elemente dar şi dimensiunilor sale,  colonada de la Buziaş era considerată unică în Europa. Structuri asemănătoare au fost construite doar la Baden-Baden, Karlovy Vary şi… Băile Herculane, o altă destinaţie favorită a împărătesei Sissi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase