Home » Descopera in Romania » Pârtia de schi din Bistriţa a fost deschisă. În ultimele două sezoane a funcţionat doar 10 zile

Pârtia de schi din Bistriţa a fost deschisă. În ultimele două sezoane a funcţionat doar 10 zile

Pârtia de schi din Bistriţa a fost deschisă. În ultimele două sezoane a funcţionat doar 10 zile
Publicat: 10.01.2019
După ce s-au schiat doar 10 zile, în ultimele două sezoane, pârtia de schi Cocoş din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost deschisă miercuri, la jumătatea sezonului, cu tarife majorate cu 60 la sută.

Pârtia a funcţionat doar 10 zile în ultimele două sezoane şi anul acesta a fost la un pas de a rata sezonul de iarnă din cauza unor alunecări de teren, autorităţile susţinând că pârtia va fi deschisă până la prima ploaie, scrie Mediafax.

Mai mult de 100 de bistriţeni au participat la deschiderea noului sezon de schi pe pârtia Cocoş situată în apropiere de oraşul Bistriţa. În acest sezon municipalitatea a majorat tarifele cu 60% faţă de sezonul din 2018.  Ei susţin că au fost făcute noi investiţii care a avut ca şi rezultat diversificarea posibilităţilor de practicare a sporturilor de iarnă.

“Stratul de zăpadă este undeva la 30 de centimetri. Condiţiile sunt ca şi cele de pe pârtiile din Austria. Eu am coborât ieri pe pârtie şi mi s-a părut totul în regulă. Pârtia era îngheţată, era tare, dar foarte bună, mult mai bună decât cum am pornit anul trecut. Această zăpadă va ţine până la prima ploaie. Dacă nu o să plouă până în martie, până în martie vom schia. Dacă plouă, asta este. Soarele nu topeşte zăpada chiar dacă vor fi zile mai călduroase, dar aşa cum este prognoza acum, nici în ianuarie şi nici în februarie nu se prevede ploaie şi nici temperaturi foarte ridicate, peste 7 – 8 grade şi atunci noi vom putea schia. Tunurile de zăpadă vor fi folosite ori de câte ori vom avea temperaturi sub 5 grade”, a declarat Ovidiu Creţu,.primarul municipiului Bistriţa

Pârtia, întâmpină o serie de probleme. În afară de altitudinea extrem de joasă care nu permite menţinerea unui strat de zăpadă corespunzător pentru practicarea sporturilor de iarnă, zona în care a fost construită pârtia alunecă. Astfel autorităţile au fost nevoite să investească, anul trecut, încă 4,4 milioane de lei pentru stabilizarea terenului şi achiziţia unor noi tunuri de zăpadă.

Pârtia de schi Cocoş are o lungime de 1.300 de metri. Transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu patru locuri. Pârtia este de categorie medie spre uşoară, a costat 30 de milioane de lei şi a fost realizată cu bani dintr-un împrumut făcut pentru 10 ani de Primăria Bistriţa.

Astfel în acest sezon schiorii vor plăti 30 de lei pentru trei ore şi jumătate petrecute pe pârtie sau 50 de lei dacă optează pentru un abonament care să le asigure accesul timp de şapte ore în timpul zilei. Pentru a schia pe noctură iubitorii sportului alb vor trebui să plătească o nouă taxă, de 30 de lei. Tinerii, studenţii şi pensionarii vor plăti 15 lei iar pentru copii tariful este de 10 lei.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase