Prima pagină Descopera in Romania

O turmă de mistreţi a fost văzută în timp ce căuta hrană sub stratul gros de zăpadă, într-o pădure din Caraş-Severin - VIDEO

Redactia Descopera.ro | 02.26.2019 | ● Vizualizări: 563
Credit: Facebook/Romsilva     + zoom
Galerie foto (1)

Mistreţii au fost filmaţi de la o distanţă mică, în cadrul unei acţiuni de monitorizare a faunei, imaginile fiind postate pe Facebook de Romsilva.

Pădurile din zona Munţilor Ţarcu, aflate sub administraţia Ocolului Silvic Teregova, asigură toate condiţiile de linişte, adăpost şi hrană, zona având o faună bogată şi diversă, scrie Mediafax.

„Femelele şi puii de mistreţ trăiesc în cârduri, acestea fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii cei mai puternici sunt solitari, iar ceilalţi masculi trăiesc în grupuri separate”, potrivit Romsilva.



În România, mistreţii des întâlniţi, trăind în pădurile de la câmpie, din Delta Dunării până în cele de munte. Aceştia preferă pădurile cu desişuri, pentru adăpost şi cu specii care le asigură o parte din hrană. Hrana constă în mare parte din rădăcini şi tulpini, fructi, dar mistreţii se pot hrăni şi cu larve, râme, gasteropode, ouă şi resturi animale. Este un animal robust, cu o lungime de până la 2 metri şi o înălţime de 1 metru.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcţia Silvică Caraş – Severin, administrează aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI