Home » Descopera in Romania » Când se va deschide hotelul de gheaţă de la Bâlea şi care este tema din acest an

Când se va deschide hotelul de gheaţă de la Bâlea şi care este tema din acest an

Când se va deschide hotelul de gheaţă de la Bâlea şi care este tema din acest an
Publicat: 11.11.2019
Construcţia hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, singurul de acest tip din România, este programată să înceapă la finalul lunii noiembrie, iar deschiderea lui va avea loc în 23 decembrie.

Hotelul se va putea construi numai dacă va îngheţa Lacul Bâlea, de unde muncitorii ar trebui să taie cu drujbele bucăţi mari de gheaţă, pe care să le aşeze ulterior ca pe nişte cărămizi pentru construcţia îngheţată, potrivit Radio Cluj. 

Inaugurarea Hotelul de gheaţă, situat la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, este programată să aibă loc în 23 decembrie şi va avea în acest an o nouă tematică, fiecare cameră urmând să fie decorată cu sculpturi de gheaţă reprezentând animale marine, scoici, sirene şi diverse alte creaturi mitologice. Turiştii pot opta pentru una din cele 14 camere duble sau cele 3 igluuri de 4 persoane.

În apropierea Hotelului de gheaţă se va construi şi o biserică de gheaţă. Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Turiştii pot ajunge cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde sunt nevoiţi să apeleze la transportul pe cablu, şoseaua fiind închisă între Cabana Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş).

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase