Prima pagină DEXcopera

Dexcopera

Redactia Descopera.ro | 09.05.2006 | ● Vizualizări: 3425
Dexcopera     Dexcopera + zoom
Galerie foto (1)

Te-ai intrebat vreodata de ce femeile nu au "Marul lui Adam"? Afla raspunsul si, de asemenea, vezi care este cel mai scump obiect vandut vreodata pe internet!

Care este cel mai scump obiect vandut pe internet?
Pana in momentul de fata, cea mai scumpa tranzactie on-line a avut loc pe eBay, in urma cu doi ani, cand o companie africana a cumparat cu 4,9 milioane USD un avion Gulfstream.


De ce femeile nu au marul lui Adam?
Marul lui Adam este format din doua straturi de cartilagii care protejeaza partea din fata a laringelui. In timpul pubertatii, la baieti, aceste cartilagii se ingroasa si ies in afara, formand cunoscutul „mar“. Fetele au, de asemenea, cele doua straturi protectoare, numai ca, in cazul lor, in lipsa testosteronului, cartilagiile se dezvolta mai mult inspre interiorul gatului. Scopul marului lui Adam la barbati nu este inca demonstrat stiintific, unii cercetatori speculand ca protuberanta s-a dezvoltat pentru a proteja mai bine masculii in timpul vanatorii sau al luptelor, caci ruperea laringelui este adesea fatala.


Care sunt cele mai amenintate specii din lume?

Nu o sa va prea vina sa credeti, dar este vorba despre amfibieni. Majoritatea broscutelor au o piele umeda si permeabila, care absoarbe imediat otravurile si substantele daunatoare solubile sau pe cele care plutesc la suprafata apei. Astfel, toate toxinele din lume ajung in corpul broastelor direct prin piele, motiv pentru care, in prezent, din cauza gradului de ridicat de poluare a planetei, pierdem, vazand cu ochii, specii intregi de amfibieni.


Cum putem converti 20º C in grade Fahrenheit?
Formula de manual este F = 1,8C . 32, dar o metoda mult mai simpla e urmatoarea: calculati 10% din numarul gradelor Celsius, scadeti aceasta cifra din cea care indica temperatura initiala, dublati rezultatul si adaugati 32. Pare mai… complicat, nu-i asa? De fapt, e mai simplu. Avem, sa zicem, 20º C. 10% din 20 fac 2. Operam 20 - 2 = 18, apoi il dublam pe 18 si obtinem 36. Adaugam 32 si obtinem 68º F.

Tag-uri: Dexcopera