Prima pagină DEXcopera

DEXcopera - noiembrie

Redactia Descopera.ro | 11.10.2006 | ● Vizualizări: 124
DEXcopera - noiembrie     DEXcopera - noiembrie + zoom
Galerie foto (1)

Hipopotamul, cel mai periculos animal din lume!?

Care este cel mai periculos animal din lume?
Hipopotamul are reputatia de a fi cel mai mare ucigas din Africa, practic nimeni, niciodata, nu a supravietuit atacului unui hipopotam. Totusi, acest statut s-ar putea sa fie interpretat gresit: daca sansele de a scapa cu viata dintr-un hipoatac sunt zero, si „sansele“ de a fi atacat sunt foarte mici. Pe an, se raporteaza in medie 200 de morti cauzate de acest grasun devastator, in timp ce tantarul, datorita faptului ca transmite malaria, ucide aproximativ un milion de oameni pe an.

Este posibil sa rulezi sistemul Windows pe un calculator Mac?
Da, dar numai pe noile Apple care folosesc procesoare Intel. Sistemul de operare Mac de pe aceste computere este numit OS X. Apple ofera gratis, pe website-ul sau, un program numit Boot Camp, care ajuta utilizatorii de Mac sa instaleze imediat Windows XP. Totusi, majoritatea fanilor Mac (o comunitate destul de exclusivista in Europa) priveste cu mare reticenta orice software Microsoft.

De ce ne obisnuim cu parfumurile si, dupa o perioada, nu le mai simtim?
Sistemul nostru nervos este construit in asa fel incat sa se obisnuiasca pana la urma cu orice tip de stimul care il asalteaza in permanenta. Acest fapt se intemeiaza pe motive care tin de evolutia speciilor (fiind comun tuturor mamiferelor): daca nu ne-am obisnui cu diverse mirosuri, am fi constant coplesiti de ele. De exemplu, am simti constant mirosul propriului nostru corp si nu am fi in stare sa distingem mirosul unui pradator care s-ar apropia de noi.