Home » D:News » O singură injecţie ne va putea scăpa de grăsimea abdominală

O singură injecţie ne va putea scăpa de grăsimea abdominală

O singură injecţie ne va putea scăpa de grăsimea abdominală
Publicat: 08.09.2012
În curând vom putea scăpa de grăsimea nedorită din zona abdominală printr-o singură intervenţie. Metoda inventată de oamenii de ştiinţă presupune injectarea unei capsule de mici dimensiuni, ce conţine celule generatoare de căldură şi care are capacitatea de a arde grăsimea abdominală.

Deocamdată studiul a fost realizat doar pe şoareci care, în urma tratamentului, au scăpat de 20% din grăsimea abdominală.

Capsula utilizată de cercetători conţinea celule termogene din grăsimea bruna, care au rolul de a arde ţesutul adipos cu scopul de a genera căldură. Ele au fost combinate cu alte celule modificate genetic din care lipsea o enzime cu rol de a determina creşterea grăsimii abdominale şi viscerale. Grăsimea abdominală înconjoară organele interne şi este asociată cu riscul crescut de apariţie a diabetului de tip 2, a cancerului sau a bolilor de inimă. Combinaţia de celule din interiorul capsulei a fost creată astfel încât să nu declanşeze un răspuns imunitar în momentul eliberării lor în corp.

În urma studiului s-a constat că, după injectare, celulele din capsulă au convertit celulele din ţesutul adipos în unele brune generatoare de căldură. Acest fenomen a făcut ca şoarecii să piardă 10% din greutatea iniţială.

Deşi, după intervenţie, şoarecii au mai luat un pic în greutate, ei au suferit o scădere a grăsimii abdominale de 20 de procente. Mai mult, atunci când şoarecii au fost supuşi unei diete bogate în grăsimi, ei au reuşit să ardă mai bine de 5% din celulele adipoase albe din zona abdominală, fără a lua prea mult în greutate.

Important este şi faptul că, în urma studiului nu s-a constat o scădere a cantităţii de grăsime subcutanată, care se găseşte imediat sub piele şi care ajută la reglarea temperaturii corpului.

„După 80 de zile de la implantare, capsula din interiorul şoarecilor nu s-a spart şi nici nu a cauzat cicatrice sau inflamaţii, ceea ce sugerează că metoda poate deveni o potenţială terapie împotriva obezităţii”, a declarat Ouliana Ziouzenkova, de la Universitatea Ohio.

Cu toate că acum este nevoie de cercetări pe animale mai mari, Ziouzenkova susţine că această terapie se va dovedi utilă pentru pacienţii care dezvoltă grăsime abdominală odată cu înaintarea în vârstă şi care nu pot face exerciţii fizice.

Sursa: Gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase