Home » D:News » Ce alimente trebuie să consumăm pentru un păr cu adevărat sănătos?

Ce alimente trebuie să consumăm pentru un păr cu adevărat sănătos?

Ce alimente trebuie să consumăm pentru un păr cu adevărat sănătos?
Publicat: 02.10.2012
Mulţi oameni cred că părul sănătos este rezultatul factorilor exteriori. Chiar dacă hairstylist-ul dumeavoastră vă sfătuieşte să folosiţi anumite produse de îngrijire, ar trebui să ştiţi că părul sănătos se menţine doar cu o alimentaţie pe măsură.

Sănătatea părului depinde de hormoni fiecărei persoane, de pastilele pe care aceasta le-a luat de-a lungul timpului şi de alimentele pe care le-a consumat sau nu. Când o femeie este însărcinată, nivelurile de hormoni sexuali feminini, progesteronul şi estrogenul, ar putea să fie în permanentă creştere pentru a contribui la întreţinerea părului. După naştere, însă, nivelurile hormonilor scad iar podoaba capilară se împuţinează. 

Pe de altă parte, contraceptivele, care conţin estrogen şi progesteron, s-ar putea să nu fie la fel de benefice pentru păr. Unii specialişti sunt de părere că hormonii din pastilele anticoncepţionale pot duce la subţierea firului de păr. 

De asemenea, există şi alte pastile care împiedică însănătoşirea părului. De exemplu, antidepresivele şi pastilele împotriva tensiunii arteriale crescute pot duce la subţierea firului de păr. 

Vestea bună este că, în ciuda tuturor acestor factori care se împotrivesc bunei dezvoltări a părului, există mai multe alimente care pot ajuta la creşterea unei podoabe capilare strălucitoare şi sănătoase. 

Fructele de mare, de exemplu crustaceele şi somonul sălbatic conţin, pe lângă zinc, care ajută la creşterea firelor de păr sănătoase, şi acizi graşi omega 3 care menţin scalpul sănătos. 

Legumele de culoare verde închis, precum spanacul, broccoli şi sfecla mangoldul elveţian, conţin vitamina A şi C, ambele responsabile pentru producerea sebumului, care este considerat un fel de balsam natural produs de corp. 

Fructele, care conţin niveluri ridicate de antioxidanţi sunt ideale pentru asigurarea unui păr sănătos. Antioxidanţii ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi, motiv pentru care consumul de fructe poate ajuta la protejarea părului împotriva factorilor e mediu. 

Ouăle conţin biotină şi vitamina B-12, care sunt nutrienţi esenţiali pentru frumuseţea şi strălucirea părului. 

Cerealele integrale reprezintă şi ele o sursă de mai multe minerale şi vitamine, mai ales fier, element important pentru refacerea firului de păr. 

Carnea de pasăre reprezintă o sursă majoră de fier. De fapt, se pare în lipsa cărnii de pasăre din alimentaţie, firele de păr încep să se rupă foarte uşor.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase