Home » D:News » La fel ca magia: tehnologia care îţi permite să vezi prin bancheta din spate (VIDEO)

La fel ca magia: tehnologia care îţi permite să vezi prin bancheta din spate (VIDEO)

La fel ca magia: tehnologia care îţi permite să vezi prin bancheta din spate (VIDEO)
Publicat: 07.10.2012
Chiar dacă acum maşinile dispun de camere şi senzori pentru mersul cu spatele, uneori este greu să manevrezi maşina astfel încât să nu loveşti ceva, sau pe cineva. Din acest motiv, cercetătorii de la Universitatea Keio lucrează la un sistem prin care bancheta din spate poate deveni invizibilă.

Din perspectiva şoferului, spatele maşinii devine transparent. Sistemul este numit „see-through Prius” şi urmează să fie prezentat luna aceasta la Expoziţia de Conţinut Digital din Tokyo. El vine ca o variantă a tehnologiei optice de camuflaj dezvoltată de Susumu Tachi şi Masahiko Inami acum aproape 10 ani. 

Mantia invizibilă captează imaginile din spatele obiectului şi apoi le proiectează pe fundal. Iluzia de invizibilitate, aşa cum se vede în filmarea de mai jos, din 2006, este destul de uimitoare. 

Tehnologia care redă această iluzie foloseşte materiale speciale, care reflectă foarte puţină lumina. Mantia este încorporată cu mii de cristale care reflectă lumina în anumite direcţii şi care creează iluzia de invizibilitate parţială. 

De curând, tehnologia a fost implementată pe o Toyota Prius, însă nu există multe detalii legate de modul de funcţionare. Totuşi, se pare că sistemul implică un display ataşat la tetiera şoferului. 

„Şoferul va simţi că merge cu o maşină din sticlă”, a declarat inventatorul Inami. „Orice tehnologie suficient de avansată este imposibil de distins de magie. Vreau să dezvolt tehnologii la fel ca magia, astfel încât oamenii să le poată utiliza în viitor”, a adăugat Sir Arthur C. Clarke.

Sursa: Cnet

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase