Home » D:News » Un sutien inteligent poate detecta cancerul mamar înainte ca acesta să fie observat de RMN (VIDEO)

Un sutien inteligent poate detecta cancerul mamar înainte ca acesta să fie observat de RMN (VIDEO)

Un sutien inteligent poate detecta cancerul mamar înainte ca acesta să fie observat de RMN (VIDEO)
Publicat: 13.10.2012
De-a lungul timpului am văzut tot felul de sutiene, unele dintre ele monitorizând chiar şi bătăile inimii purtătorului. Cu toate acestea BSE (breast self exam), dezvoltat de cei de la First Warning Systems, pare să fie cel mai bun tip de sutien inventat până acum. Folosind senzori integraţi în cupe, sutienul monitorizează variaţiile de temperatură de pe suprafaţa sânului, care ar putea sugera existenţa unei tumori.

În fiecare an, aproape un milion de femei sunt diagnosticate cu un tip de cancer mamar şi în aceeaşi perioadă, mai bine de 400.000 de femei vor muri din cauza acestei boli. Fiecare femeie are şanse de 12% să dezvolte o formă de cancer la un moment dat. Mai mult, una din 8 femei se îmbolnăveşte de cancer de-a lungul vieţii. 

Compania First Warning Systems a fost premiată cu o serie de brevete pentru tehnologia ce înregistrează temperatura de la suprafaţa sânului. Variaţiile de temperatură pe care le înregistrează senzorii din sutien se datorează creşterii vaselor de sânge care se dezvoltă în sân pentru a furniza cu sânge ţesutul canceros. Aceste vase de sânge creează o semnătură de căldură distinctivă care îi permite tumorii să fie detectată cu ani înainte ca ea să devină vizibilă în mamografii sau chiar în urma unei expertize RMN. 

Compania susţină că trei studii realizate pe 650 de paciente au demonstrat capacitatea uimitoare a sistemului de a depista tumorile. Cercetările au arătat că BSE poate identifica tumorile cu o acurateţe de cel puţin 90%. De asemenea, sutienul oferă o metodă noninvazivă de monitorizare a sânilor, datele prelevate de senzori fiind transmise prin wireless către un computer sau dispozitive mobile, cu scopul de a fi analizate. 
 
Acum, cei de la First Warning Systems plănuiesc ca în anul următor să comercializeze sutienul BSE în Europa, urmând ca în 2014 acesta să fie disponibil şi în Statele Unite ale Americii. 
 
;
 
 
Sursa: Gizmag
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase