Home » D:News » Cercetătorii oferă două explicaţii pentru Stonehenge

Cercetătorii oferă două explicaţii pentru Stonehenge

Cercetătorii oferă două explicaţii pentru Stonehenge
Publicat: 16.10.2012
După secole de întrebări legate de existenţa ruinelor de la Stonehenge, o echipă de cercetători înarmaţi cu lasere au ajuns la concluzia că monumentul preistoric a fost construit pentru indicarea solstiţiilor într-un mod spectaculos.

Pe lângă prezentarea a 71 de imagini noi cu piese de topor din epoca bronzului descoperite la Stonehenge (numărul acestor artefacte ajungând la 115), analiza specialiştilor de la English Heritage a arătat că pietrele erau formate şi prelucrate diferit în diverse părţi ale cercului. În special, pietrele din partea de nord-est erau complet acoperite de o crustă maro şi gri, iar după ce a fost înlăturată de echipă, s-a putut vedea suprafaţa aproape albă care strălucea la apusul celei mai scurte zile din an şi la răsăritul celei mai lungi.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru reprezintă o dovadă incontestabilă că menirea structurii de la Stonehenge era să se alinieze cu solstiţiile, pe o axă de nord-est şi sud-vest.

O altă teorie iniţiată de arheologii Geoff Wainwright şi Timothy Darvil spune că Stonehenge a fost o destinaţie pentru bolnavi din întreaga Europa, care veneau la monument în speranţa unei vindecări miraculoase.

Sursa: Discovery
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase