Home » D:News » Celulele solare organice vor reîncărca telefonul mobil chiar şi pe lumină slabă

Celulele solare organice vor reîncărca telefonul mobil chiar şi pe lumină slabă

Celulele solare organice vor reîncărca telefonul mobil chiar şi pe lumină slabă
Publicat: 16.10.2012
O celulă solară organică care generează un voltaj destul de ridicat pentru a reîncărca o baterie litiu-ion în mod direct a fost creată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Warwick, în colaborare cu firma Molecular Solar.

Cercetările ar putea permite aparatelor portabile de genul smartphone-urilor, cititoarelor de e-book, aparatelor foto şi telefoanelor mobile să fie reîncărcate chiar şi pe lumină slabă sau în locuri parţial luminate.

Celulele OPV (organice fotovoltaice), a treia generaţie de celule solare, ar putea permite producerea pe scară largă, la un preţ mic, a unor dispozitive fotovoltaice uşoare, ideale pentru dispozitivele electronice portabile.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că o celulă OPV poate dezvolta o putere maximă cu un circuit deschis de 7V  –  mai mult decât cei 4,2 V necesari pentru a pune în funcţiune o baterie standard de litiu-ion.

Următorul pas este de a extinde această tehnologie în afara laboratorului, pentru a face aceste celule disponibile pe piaţă prin firma Molecular Solar.

Surse: Kurwzeil AI, Universitatea Warwick

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase