Home » D:News » Misterul ochiului albastru gigantic a fost elucidat

Misterul ochiului albastru gigantic a fost elucidat

Misterul ochiului albastru gigantic a fost elucidat
Publicat: 16.10.2012
Specialiştii care studiază viaţa marină au identificat cu precizie sursa globului ocular uriaş găsit săptămâna trecută pe o plajă din Florida.

După ce săptămâna trecută, cei de la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission au anunţat descoperirea unui ochi albastru de mari dimensiuni pe o plajă, experţii au demarat o serie de cercetări pentru a stabili originile obiectului. Examinările amănunţite au scos la iveală faptul că ochiul misterios trebuie să fi fost tăiat dintr-un peşte spadă şi aruncat peste bord de un pescar. 

În Oceanul Atlantic, peştii spadă pot atinge şi 500 de kg, iar în această perioadă a anului este normal ca pescarii să îi prindă de-a lungul coastei Floridei. Deşi oamenii de ştiinţă au identificat provenienţa organului pe baza unor caracteristici tipice acestui animal, ei au explicat că mai este nevoie de o un test genetic care să confirme identificarea. 

Florida Fish and Wildlife Conservation Commission a eliberat o serie de poze săptămâna trecută, la doar o zi după descoperirea ochiului pe plaja Pompano şi de atunci au existat mai multe voci care au susţinut că organul i-ar aparţine unui calmar.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase