Prima pagină D:News

Cea mai simplă metodă prin care te poţi lăsa de fumat

Redactia Descopera.ro | 10.30.2012 | ● Vizualizări: 1612
Cea mai simplă metodă prin care te poti lăsa de fumat      fumat, barbat, barba, tigara + zoom
Galerie foto (1)

Cei care vor să se lase de fumat ar trebui să încerce să inhaleze mai puţin fum, spun experţii.

Institutul Naţional pentru Sănătate din Marea Britanie, sfătuieşte populaţia care doreşte să renunţe la acest obicei nociv şi să încerce să inhaleze mai puţin şi să fumeze mai rar de-a lungul zilei, de exemplu să încerce să nu mai aprindă ţigara în timpul programului de lucru. NICE susţine că, deşi renunţarea bruscă la fumat este cea mai bună soluţie, cei care găsesc această sarcină deosebit de dificilă ar putea încerca să inhaleze mai puţin şi să fumeze mai rar. 

„Unii oameni, mai ales cei care sunt extrem de dependenţi de nicotină s-ar putea să nu se simtă în stare să renunţe imediat, motiv pentru care renunţarea treptată este cea mai bună variantă. Această abordare este o alternativă destul de puternică, ea având potenţialul de a reduce riscurile. Pentru unii oameni, acest proces ar putea să determine o schimbare a comportamentului care, ulterior, ar putea duce la renunţarea la fumat”, a explicat profesorul Mike Kelly, expert NICE. 

Până acum politicile de conştientizare susţineau renunţarea bruscă şi completă la fumat. Acum, însă, NICE adoptă o altă strategie, treptată, din dorinţa de a ajuta populaţia. 

Numai în Marea Britanie, aproximativ 20% dintre adulţii sunt fumători, dar cercetările au arătat că aproximativ o treime dintre aceste persoane îşi doresc să poată renunţa la acest obicei. 

Sursa: Mirror