Home » D:News » Romanul “magnetic” analizat la Londra

Romanul “magnetic” analizat la Londra

Publicat: 06.11.2007
Atrage la propriu, ca un magnet, furculite, cutite, dar si televizoare si obiecte de plastic. Este Aurel Raileanu, un roman in varsta de 40 de ani, considerat de presa britanica “incredibil” datorita faptului ca de el pot fi atarnate telefoane si tacamuri, ceasuri si fiare de calcat, atrase de o forta invizibila care le face sa i se lipeasca de trup ca prin magie.

"Obiectul cel mai greu pe care am incercat sa mi-l lipesc de piept a fost propriul televizor. Cantarea 22 kg, dar am reusit sa fac cativa pasi”, a declarat Aurel Raileanu tabloidului britanic The Sun. Entuziasmati de puterile lui Magnet Man, cum a fost imediat botezat Aurel, ziaristii  britanici l-au invitat la Londra pentru a-i testa puterile in laboratorul unui expert in magnetism, Russell Cowburn, de la Imperial College. Aici, romanul a fost impodobit ca un pom de Craciun cu lingurite si furculite.

“Pentru a tine lipite de piept toate aceste tacamuri, cum am vazut ca este capabil Aurel, forta magnetica necesara trebuie sa fie intre o suta si o mie de ori mai puternica decat cea terestra”, a declarat profesorul Cowburn. Si totusi, magnetometrul nu a relevat la Aurel nicio forta magnetica, si nici acul unei busole plasate in fata corpului acestuia nu a inregistrat nici cea mai mica vibratie. Ca atare, profesorul Cowburn a decretat ca abilitatile lui Aurel nu se datoreaza niciunui magnetism, dar ar putea fi generate de ceva chimic existent in muschii acestuia sau la nivelul pielii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase