Home » D:News » Muzeul Oscarurilor va fi construit la Hollywood

Muzeul Oscarurilor va fi construit la Hollywood

Muzeul Oscarurilor va fi construit la Hollywood
Publicat: 08.11.2007
Istoria filmului si premiile Oscar vor avea un muzeu dedicat, care va fi construit, la Hollywood, de unul dintre cei mai celebri arhitecti din lume.

Cel care va crea muzeul Oscarurilor este Christian de Portzamparc, cel care in 1994 a castigat premiul Pritzker pentru arhitectura, adica cea mai prestigioasa recompensa de merit din aceasta categorie. Lui Portzamparc ii apartin proiectele pentru Cite de la Musique si Cafe Beaubourg, din Paris si pentru ambasada Frantei, din Berlin.
"Am o adevarata pasiune pentru cinema si asociez adesea aceasta arta cu arhitectura: arta miscarii, luminii, editarii, fragmentarea timpului si vietii, sarbatorirea vietii. Muzeul Academiei va avea rolul unic de a transporta vizitatorii in universul filmelor", a spus Portzamparc

Presedintele grupului care decerneaza celebrele Oscaruri, Sid Gais, a declarat ca Muzeul Academiei, care va fi construit la Los Angeles, pe o suprafata de 3.24 hectare si care va fi situat cu fata spre celebrul semn al Los Angelesului, Hollywood, va fi terminat in 2012.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase