Home » D:News » Atenţie! Hainele şi accesoriile pot dăuna grav sănătăţii!

Atenţie! Hainele şi accesoriile pot dăuna grav sănătăţii!

Atenţie! Hainele şi accesoriile pot dăuna grav sănătăţii!
Publicat: 15.11.2012
Un număr mare de persoane suferă de diferite afecţiuni dureroase provocate de haine şi de accesoriile vestimentare. Neaşteptat de multe obiecte - de la blugi la poşete - pot avea un impact negativ asupra sănătăţii dacă sunt alese greşit sau purtate într-un mod necorespunzător.

În Marea Britanie, jumătate dintre adulţi au probleme de sănătate determinate de vestimentaţie. În dorinţa lor de a fi la modă şi de  arăta bine, oamenii poartă adesea  obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii care nu li se potrivesc şi care le afectează confortul şi starea de sănătate.

Date publicate recent de Asociaţia Britanică a Osteopaţilor (BOA), indică multe obiecte care pot cauza dureri şi disconfort considerabil şi chiar deformări permanente la nivelul scheletului. 

  • astfel, în cazul femeilor, sutienele care nu au măsura şi croiala potrivite determină în mod frecvent dureri la nivelul gâtului şi al umerilor şi la mijlocul spatelui. Aproximativ 60% dintre femei suferă din această cauză, arată cifrele BOA.  Mai ales femeile cu bustul voluminos au asemenea necazuri; ele trebuie să se asigure că poartă un sutien bun, cu circumferinţa potrivită şi cu bretele care să susţină bine greutatea bustului.
  • portofelul este un obiect care poate afecta negativ sănătatea mai ales în cazul bărbaţilor, care îl poartă de obicei într-un buzunar de la pantaloni. Astfel, când o persoană stă jos – de exemplu, atunci când conduce maşina – purtarea unui portofel umflat în buzunarul de la spate face ca acea persoană să stea într-o poziţie uşor asimetrică, iar cu timpul, această răsucire permanentă a coloanei duce la apariţia durerilor lombare. Purtarea portofelului în buzunarul din faţă, în poziţia aşezat, determină presiuni asupra zonei inghinale, stânjenind circulaţia în această regiune, ceea ce poate duce la o senzaţie de amorţeală şi chiar la dureri testiculare, în cazul bărbaţilor. Problema se accentuează în cazul purtării unor blugi strâmţi; 10% dintre bărbaţi s-au plâns de amorţeli în regiunea inghinală, într-o asemenea situaţie.
  • mulţi oameni suferă de dureri la nivelul spatelui, al cefei sau al umerilor din cauza purtării unei genţi grele; 40% dintre femei „acuză” poşetele grele de faptul că le provoacă asemenea probleme, iar pe termen lung, pot apărea reducerea ale mobilităţii coloanei.
  • unul din 8 adulţi declară că au suferit de dureri de cap din cauza unei pălării prea strâmte.
  • 20% dintre adulţi spun că au avut dureri din cauza unor ochelari de soare care îi strângeau.
  • cordoanele şi centurile prea strânse pot şi ele să provoace senzaţii de amorţeală sau de arsură, cu hipersensibilitate la căldură.
  • pantofii – nu numai cei cu toc înalt, dar şi cei plaţi, atunci când sunt prea strâmţi – şi şlapii pot duce la apariţia unor dureri şi chiar deformări ale degetelor picioarelor.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase