Home » D:News » În goana după resurse: o nouă încercare a companiilor private de a ajunge pe Lună

În goana după resurse: o nouă încercare a companiilor private de a ajunge pe Lună

În goana după resurse: o nouă încercare a companiilor private de a ajunge pe Lună
Publicat: 23.11.2012
Noi zvonuri pătrund în lumea ştiinţei, iar de data aceasta este vorba de o acţiune spaţială. Se pare că o companie privată intenţionează să îşi trimită astronauţii pe Lună, până la sfârşitul anului 2020.

Concluzia a fost trasă în urma unor postări de pe siturile NASASpaceFlight.com şi NASA Watch (care nu sunt afiliate NASA), dar şi mesajele lăsate de reprezentanţii acestor site-uri pe reţelele de socializare, susţin că foştii astronauţi şi ingineri NASA se pregătesc să îşi asume un astfel de risc. 

Acum, blogurile de specialitate susţin că firma care ar fi capabilă de aşa ceva este Golden Spike, înregistrată în Colorado de către Alan Stern, fost administrator în cadrul NASA. Momentan, Stern lucrează la misiunea New Horizons Pluto de la Southwest Research Institute din Boulder, Colorado. Deşi a fost contactat de jurnalişti, Stern nu a vrut să comenteze pe baza acestui subiect. 

În 2005, Space Adventures, o companie susţinută de regizorul James Cameron, a anunţat că intenţionează să trimită turişti pe Lună. Cu toate acestea, pentru moment, ei nu dispun de nave spaţiale potrivite. 

De asemenea, NASA şi China au planuri vagi de a retrimite astronauţi pe Lună, dar specialiştii sunt de părere că firmele private vor putea face acest pas cu o sumă de bani mai mică.  

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase