Home » D:News » Un dispozitiv medical vital a fost redus la dimensiunile unui cip portabil

Un dispozitiv medical vital a fost redus la dimensiunile unui cip portabil

Un dispozitiv medical vital a fost redus la dimensiunile unui cip portabil
Publicat: 27.11.2012
Monitorizarea semnelor vitale necesită existenţa unui echipament scump şi mult prea voluminos. Din fericire, mulţumită celor de la Universitatea Oregon acest lucru s-ar putea schimba. Acum, inginerii lucrează la dezvoltarea unui senzor de monitorizare care este atât de mic încât poate fi încorporat într-un bandaj.

Motiv pentru care sistemul este atât de mic şi de subţire este absenţa uni baterii. Acesta se alimentează direct de la energia furnizată de radiofrecvenţa unui telefon mobil. El are capacitatea de a se încărca de la o distanţă de 4,5m, chiar şi de la alte dispozitive radioemiţătoare. De fapt, din punct de vedere teoretic, chiar şi căldura corpului sau mişcarea ar putea alimenta senzorul. 

Actualele dispozitive de monitorizare costă în jur de 100 de dolari sau chiar mai mult, în timp ce noul cip, care va fi de unică folosinţă, va consta doar 0,25 de dolari. 

Există şi alte domenii în care el ar putea fi utilizat precum clinicile în care sunt îngrijiţi pacienţi care suferă de demenţă, cu scopul de a măsura semnale electroencefalografice ale creierului. 

Sursa: Gizmag
Sursa foto: Universitatea Oregon
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase