Home » D:News » Google finanţează drone pentru a „vâna” braconierii de rinoceri din Africa (VIDEO)

Google finanţează drone pentru a „vâna” braconierii de rinoceri din Africa (VIDEO)

Google finanţează drone pentru a „vâna” braconierii de rinoceri din Africa (VIDEO)
Publicat: 07.12.2012
Organizaţia World Wildlife Fund (WWF) a obţinut o bursă în valoare de 5 milioane de dolari din partea Google, în cadrul programului Global Impact Awards, prin care compania americană oferă suport financiar organizaţiilor care folosesc metode inovatoare pentru a rezolva cele mai dificile provocări ale umanităţii.

WWF va folosi banii de la Google pentru a extinde un program în cadrul căruia experţii anti-braconaj folosesc drone pentru a identifica şi urmări infractorii care vânează ilegal speciile pe cale de dispariţie din jurul lumii.

Lee Poston, purtătorul de cuvânt al WWF, nu foloseşte cuvântul „dronă” pentru a desemna aceste vehicule, deoarece nu vrea ca lumea să le confunde cu aeronavele fără pilot folosite de armata SUA pentru a ataca terorişti. Poston afirmă că este vorba despre „dispozitive sofisticate controlate cu ajutorul undelor radio, similare celor folosite de pasionaţi, ce pot fi controlate de pe iPad sau alte dispozitive”. Totuşi, pe site-ul WWF aceste vehicule sunt denumite „drone pentru conservare”.

Chiar şi înainte să obţină această bursă de la Google, organizaţia WWF a folosit aceste drone în parcurile naţionale din Nepal. Aceste vehicule zburătoare sunt suficient de uşoare pentru a putea fi lansate cu mâna, având capacitatea de a zbura cu viteze de până la 30 de km/oră la o altitudine maximă de 200 de metri, având o autonomie de o oră. Camerele cu care sunt dotate aceste drone permit rangerilor de la sol să identifice potenţialii braconieri, mai ales în locurile în care este greu de ajuns.

Finanţarea oferită de Google va permite WWF să extindă acest program în Asia şi Africa pentru a proteja rinocerii, elefanţii şi tigrii vânaţi de braconieri. De asemenea, bursa va fi folosită pentru a îmbunătăţi tehnologiile de etichetare a animalelor şi senzorii specializaţi.

„Această bursă va avea un impact semnificativ. Braconierii, la fel ca grupările organizate care îi finanţează, devin din în ce mai sofisticaţi, aşa că a sosit momentul ca şi noi să devenim mai sofisticaţi, ca această luptă să redevină egală”, a comentat Ian Morrison, purtător de cuvânt al WWF.

Iată cum folosesc cei de la WWF dronele:

Sursa: Mother Journal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase