Home » D:News » O nouă tehnologie de camuflare îi poate face pe soldaţi să pară invizibili (VIDEO)

O nouă tehnologie de camuflare îi poate face pe soldaţi să pară invizibili (VIDEO)

Publicat: 12.12.2012
Creat de compania canadiană Hyperstealth, specializată în producerea camuflajului, Quantum Stealth este un material care îl face pe purtător să pară invizibil prin curbarea razelor de lumină din jurul său. Astfel se crează un efect similar cu cel al pelerinei invizibile din Harry Potter.

Hyperstealth Biotechnology a testat noul material iar forţele armate americane par destul de interesate de acesta. Producătorii Quantum Stealth sunt atât de încrezători succesul invenţei lor încât susţin că singur mod prin care ai detecta pe cineva care se ascunde în spatele unui astfel de material nu poate fi detectat decât dacă este atins. 

Tehnologia este pasivă, ceea ce înseamnă că ea nu generează energie şi nici iluzii optice. Tot ceea ce face materialul este să curbeze razele de lumină din jurul purtătorului. 

Guy Cramer, CEO-ul companiei a declarat că Hyperstealth a dezvoltat tehnologia de acum câteva luni, dar că au eliberat imaginile doar când au putut demonstra eficienţa militară a materialului. 

„După ce presa a scris despre acest subiect, armata SUA a cerut să vadă materialul pentru a verifica dacă acesta funcţionează”, a declarat Cramer. 

Pe site-ul companiei este specificat că produsul va rămâne top secret până când forţele armate vor considera că acesta este sigur pentru comercializare. 

Sursa: Business Insider

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase