Prima pagină D:News

DARPA a inventat un dispozitiv medical ce prelungeşte şansele de supravieţuire ale răniţilor (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 12.13.2012 | ● Vizualizări: 206
DARPA a inventat un dispozitiv medical ce prelungeşte şansele de supravieţuire ale răniţilor     spuma, mulaj, inventie medicala, organe + zoom
Galerie foto (1)

DARPA a dezvoltat o nouă tehnologie menită să îi ajute pe soldaţii răniţi să reziste până în momentul în care li se poate acorda ajutor medical.

Noua invenţie este o spumă din polimeri. Mai exact, atunci când un soldat are o sângerare internă, el este injectat cu două substanţe. Acestea reacţionează dând naştere unei spume care presează asupra rănii interne, oprind sângerarea. În acest fel, soldatul rănit poate rezita mai mult până când poate primi îngrijiri medicale. 

Aproape 85 % dintre decesele de pe câmpul de luptă, care pot fi prevenite, apar ca urmare a rănilor interne ce fac ca pacientul să aibă nevoie de îngrijire specială în spiral. De cele mai multe ori, nu există destul de mult timp pentru a-i transporta într-un loc în care să poată primi îngrijirea medicală necesară. 

În timpul testelor pe porci, DARPA a demonstrat că această spună creşte şansele de supravieţuire, după 3 ore de la aplicare, cu 72%. Mai mult, chirurgii pot înlătura această spumă din pacient în mai puţin de un minut. Arsenal Medical, compania care a primit fonduri de la DARPA pentru această cercetare susţin că lucrează la o versiune a invenţiei care să poată fi utilizată în cazul civililor. 

Sursa: POPSCI

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI