Home » D:News » De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă?

De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă?

Publicat: 13.12.2012
Armata Statelor Unite a relansat pe orbită misterioasa navă spaţială X-37B în valoare de 1 miliard de dolari. La fel ca până acum, motivul acestei călătorii este păstrat strict secret, la fel şi durata ei.

Avionului spaţial X-37B original a întreprins două călătorii în spaţiu. Pentru prima dată, nava a înconjurat Pământul timp de câteva luni în 2010. Ulterior, un alt X-37B a petrecut pe orbită mai bine de 1 an. 

Aceste maşini misterioase au o lungime de aproape 9 metri, ceea ce însemană că au dimensiuni cu 75% mai mici decât  cele vechi ale NASA. 

De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă

Forţele armate nu au dat detalii cu privire la noua misiune secretă numită OTV-3 (Orbital Test Vehicle, zborul numărul 3). Cu toate acestea, Jonathan McDowell, de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică,speculează că avionul spaţial este dotat cu senzori creaţi special pentru spionaj, cu scopul de a acumula informaţii utile pentru viitorii sateliţi. Deşi admite că nu poate şti cu adevărat ce se ascunde la bordul avionului spaţial, McDowell susţine că senzorii ar avea capacitatea de a intercepta transmisii ale emisiilor electronice provenite de la teroriştii din Afganistan. 

De ce au relansat americanii o dronă misterioasă cu o misiune strict secretă

Avantajul unui avion spaţial este că acesta poate fi lansat rapid, fără a necesita pregătiri speciale. De asemenea, la fel de important este şi faptul că acesta poate fi refolosit. Mai mult, avionul spaţial X-37B cântăreşte doar 5.000 de kilograme, fiind alimentat cu energie solară. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase