Home » D:News » Şoferii vor fi spionaţi începând cu 2014

Şoferii vor fi spionaţi începând cu 2014

Şoferii vor fi spionaţi începând cu 2014
Publicat: 28.12.2012
Autorităţile propun ca începând din septembrie 2014, noile automobile să fie echipate cu aşa-numitele cutii negre care înregistrează tot, de la viteza cu care se deplasează maşina, până la numărul de pasageri sau locaţia vehiculului.

Iniţiativa le aparţine celor din Statele Unite şi a apărut cu scopul de a întări siguranţa. Dispozitivele din interiorul cutiei negre s-ar activa pentru aproximativ 30 de secunde în timpul „evenimentelor” precum frânare sau accelerare bruscă sau alte tipuri de acţiuni ce indica posibilitatea unui accident. Informaţiile descărcate vor fi utilizate de către producători şi instituţiile de reglementare „în primul rând, pentru a evalua, post-accident, performanţa sistemelor de siguranţă”. 

Cu toate acestea, există voci care trag semnale de alarmă cerând autorităţilor să protejeze datele prin anonimat şi să se interzică prin lege ca ele să fie utilizate în scopuri de marketing. 

Cercetătorul australian David Warren a inventat cutia neagră în 1953 cu scopul de a-i ajuta pe investigatori să rezolve anchetele legate de avioanele prăbuşite. Deşi au trecut peste 50 de ani de la inventarea acestui dispozitiv, trebuie să recunoaştem că ar fi trebuit să ne aşteptăm ca într-o bună zi, cutia neagră să fie implementată şi la restul vehiculelor. 

Sursa: Wired

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase