Home » D:News » Cercetătorii au descoperit o nouă linie Nazca în Peru

Cercetătorii au descoperit o nouă linie Nazca în Peru

Cercetătorii au descoperit o nouă linie Nazca în Peru
Publicat: 31.12.2012
Un efort ştiinţific desfăşurat de-a lungul a cinci ani de Nicholas Saunders de la departamentul de arheologie şi antropologie al Universităţii Bristol şi de Clive Ruggles de la Universitatea Leicester a dus la confirmarea descoperirii unei noi linii Nazca.

Modelul identificat este descris ca având „o complexitate ca de labirint”. Cercetătorii declară că noua linie nu este vizibilă cu ochiul liber, singura cale prin care poate fi descoperită fiind prin efectuarea unei plimbări de 4,4 kilometri, cât se întinde aceasta.

Specialiştii estimează că liniile au o vechime cuprinsă între 1.500 şi 2.000 de ani. Aceste geoglife din deşertul Nazca, aflat în sudul Republicii Peru, au fost desemnate drept un sit din Patrimoniul Mondial Unesco în 1994. Oamenii de ştiinţă cred că aceste linii sunt create de o cultură Nazca.

În cadrul studiului, cei doi cercetători au păşit cu atenţie pe liniile Nazca, au studiat straturile suprapuse şi de designul acestora, au fotografiat ceramica Nazca şi au studiat hărţile elaborate cu ajutorul fotografiilor din satelit.

„Aceste poteci prin deşert erau şerpuite şi bine bătătorite, ceea ce indică faptul că serveau în scopuri funcţionale. Noile linii sunt diferite de liniile drepte şi de formele geometrice identificate până acum, ce par mai degrabă să fi servit unui scop spiritual, ca parte a unui ritual”, a explicat Saunders.

„Adevărata importanţă a acestor linii ar putea fi, în opinia noastră, mai degrabă faptul că au fost create decât folosirea lor ulterioară”, a concluzionat cercetătorul.

Sursa: Andina

Citeşte mai multe detalii despre liniile Nazca în articolul „Cum am zburat deasupra Liniilor Nazca

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase