Home » D:News » Amoxicilina nu tratează bronşita

Amoxicilina nu tratează bronşita

Amoxicilina nu tratează bronşita
Publicat: 01.01.2013
Amoxicilina nu are niciun efect asupra infecţiilor tractului respirator, precum bronşita, susţine un studiu care nu a observat nicio diferenţă între efectul acestui antibiotic şi un tratament placebo.

„Pacienţii care au primit amoxicilină nu şi-au revenit mai repede şi nici nu au avut mai puţine simptome, comparativ cu cei care au primit placebo”, a explicat Paul Little, de la Universitatea Southampton. 

„Folosirea amoxicilinei pentru tratarea infecţiilor tractului respirator  apărute la pacienţii care nu sunt suspecţi de pneumonie,nu numai că nu are efect benefic, dar i-ar putea afecta pe aceştia”, a continuat acesta. 

La studiu au luat peste 2.061 adulţi care sufereau de infecţii acute minore ale tractului respirator. Aceştia făceau parte din 12 ţări europene şi au fost împărţiţi în două grupuri: unul care a primit un tratament placebo şi un altul tratat cu amoxicilină. 

Rezultatele au arătat diferenţe minore între severitatea sau durata simptomelor întâlnite la cele 2 grupuri. Mai mult, pacienţii cărora li s-a administrat amoxicilină au experimentat mai multe efecte secundare (ameţeli, greaţă şi diaree), comparativ cu restul subiecţilor.  

Sursa: Futurity

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase