Home » D:News » Una dintre cele mai utile invenţii ale anului: 5 studenti au rezolvat o problemă universală (VIDEO)

Una dintre cele mai utile invenţii ale anului: 5 studenti au rezolvat o problemă universală (VIDEO)

Una dintre cele mai utile invenţii ale anului: 5 studenti au rezolvat o problemă universală (VIDEO)
Publicat: 07.01.2013
Sigur v-aţi găsit în situaţia enervantă în care, doriţi să puneţi ketchup pe pizza, dar pentru că nu mai este destul de mult în sticlă, nu reuşiţi să îl scoateţi indiferent ce aţi face. Din fericire, cinci studenţi de la MIT au găsit o metodă prin care putem „stoarce” şi ultimele picături de muştar sau ketchup din recipiente.

Coordonaţi de profesorul Kripa Varanasi, Dave Smith, Rajeev Dhiman, Adam Paxson, Brian Solomon, şi Chris Love au inventat un produs pe gustul tuturor. LiquiGlide este un gel care se poate aplica în interiorul recipientelor pentru a determina lichidele vâscoase precum mierea sau maioneza să alunece. Gelul este sigur şi aprobat de FDA, ceea ce înseamnă că el putând fi consumat de oameni. Specialiştii susţin că LiquiGlide se poate aplica pe recipiente realizate din diferite materiale precum metalul, plasticul, ceramica sau sticla. 

lansată în luna mai a anului trecut, acum, invenţia a fost numită una dintre cele mai bune inovaţii ale anului 2012, de către revista americană Time. 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase