Home » D:News » Vrei să intri în istorie? Iată ce poţi face pentru a te număra printre primii oameni care ajung pe Marte!

Vrei să intri în istorie? Iată ce poţi face pentru a te număra printre primii oameni care ajung pe Marte!

Publicat: 10.01.2013
Credeţi că aveţi tot ce trebuie pentru a ajuta omenirea să colonizeze planeta Marte? Dacă da, în scurt timp veţi avea şansa să demonstraţi acest lucru.

Organizaţia non-profit Mars One, ce doreşte să trimită primii oameni pe Planeta Roşie în 2023, a dezvăluit criteriile de selecţie pe care le va folosi pentru a alege astronauţii care vor pleca spre Marte. Procesul de selecţie global va începe în cursul acestui an, urmând să fie televizat.

Mars One nu se concentrează în exclusivitate asupra oamenilor de ştiinţă sau asupra foştilor piloţi de vânătoare; orice persoană cu vârsta de 18 ani sau mai mare poate aplica pentru a deveni un pionier al coloniilor marţiene. Cele mai importante criterii, spun oficialii, sunt inteligenţa, o stare bună a sănătăţii fizice şi mentale şi dăruire pentru acest proiect, căci astronauţii vor avea nevoie de 8 ani de antrenament înainte de a porni spre Marte.

„Au trecut vremurile în care criteriile cele mai importante erau curajul şi numărul de ore petrecute la bordul unui jet supersonic”, a explicat Norbert Kraft, directorul medical al Mars One şi totodată un fost cercetător al NASA. „Acum suntem mai degrabă îngrijoraţi de felul în care fiecare astronaut se înţelege şi trăieşte alături de ceilalţi în contextul lungii călătorii dintre Pământ şi Marte, ţinând seama de numeroasele provocări cu care se vor confrunta tot restul vieţii”, a mai spus Kraft.

Mars One plănuieşte să lanseze o serie de navete robotice de tip cargo între 2016 şi 2021, urmând să construiască un avanpost pe Marte înainte de sosirea primilor patru colonişti în 2023. Apoi, la fiecare doi ani, alţi colonişti vor fi trimişi către Planeta Roşie. Nu există planuri de întoarcere pe Terra pentru aceşti pionieri ai spaţiului.

Organizaţia plănuieşte să finanţeze cea mai mare parte a activităţilor prin organizarea unui eveniment global de tip reality TV prin care publicul de pe Terra poate urmări efortul de colonizare începând de la procesul de selecţie până la primii ani petrecuţi pe Marte.

Oficialii Mars One au anunţat că deja au primit numeroase mesaje din partea mai multor persoane interesate să se numere printre colonişti.

„Încă dinainte să deschidem procesul oficial de selecţie a astronauţilor, am primit peste 1.000 de emailuri de la diferiţi indivizi care doresc să meargă pe Marte”, a explicat Suzanne Flinkenflogel, directorul de comunicaţii al Mars One. „Muncim din greu pentru a lansa campania de selecţie cât de curând posibil, pentru a oferi această şansă tuturor oamenilor care aspiră să reuşească ceva colosal de-a lungul vieţii lor”, a mai spus Flinkenflogel.

Astronauţii vor fi selectaţi în urma opiniei experţilor Mars One şi după realizarea unui show TV global. Persoanele alese vor deveni angajaţii Mars One pentru perioada antrenamentului de pe Terra şi pentru durata şederii lor pe Marte, au explicat oficialii.

Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de selecţie, accesaţi www.thenextgiantleap.com!

Iată cele cinci caracteristici cheie pe care trebuie să le deţină un colonist al planetei Marte:

Surse: Mars OneCBS News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase