Home » D:News » Un mister medical: fetiţa care nu creşte

Un mister medical: fetiţa care nu creşte

Un mister medical: fetiţa care nu creşte
Publicat: 15.01.2013
Brooke Greenberg, din Baltimore, SUA, arată ca o fetiţă în vârstă de câţiva anişori, dar are, în realitate, aproape 20 de ani. Cazul ei este o enigmă pentru medici: nici cei mai buni specialişti nu au reuşit să găsească, până acum, cauza ciudatei opriri din creştere a lui Brooke.

Brooke Greenberg n-a mai crescut deloc de la vârsta de 4-5 ani, dar medicii nu pot înţelege cauza: numeroasele investigaţii făcute nu au scos la iveală nicio anomalie endocrină, niciun defect cromozomial vizibil, nici vreo altă disfuncţie despre care se ştie că ar putea afecta dezvoltarea organismului.

Brooke cântăreşte doar 7 kg, iar capacităţile ei mentale corespund celor ale unui preşcolar mic. În lipsa unui diagnostic clar, medicii au poreclit afecţiunea de care suferă Brooke „sindromul X”.

Însă, chiar dacă nu au putut propune un diagnostic şi un tratament, specialiştii sunt interesaţi de cazul lui Brooke din alt punct de vedere: „zestrea” ei genetică neobişnuită poate oferi informaţii noi legate de procesul de îmbătrânire.

În prezent, geneticienii lucrează la secvenţierea genomului lui Brooke, în speranţa de a afla date care să conducă la descoperirea unor noi tratamente pentru  boli asociate cu înaintarea în vârstă, precum maladia Parkinson.

Sursa: Live Science / Credit foto: KatieCouric.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase