Home » D:News » Ce trebuie să mâncăm pentru a avea o piele sănătoasă şi strălucitoare?

Ce trebuie să mâncăm pentru a avea o piele sănătoasă şi strălucitoare?

Ce trebuie să mâncăm pentru a avea o piele sănătoasă şi strălucitoare?
Publicat: 19.02.2013
Este posibil să străluceşti de sănătate? Potrivit noilor cercetări se pare că da. După doar câteva săptămâni de consumul zilnic a cel puţin trei porţii (aproximativ 240 de grame) de fructe şi legume (inclusiv morcovi, varza şi kiwi), pieliea capătă o strălucire sănătoasă similară cu bronzul.

Cercetătorii de la Universitatea Sf. Andrews au analizat impactul pe care l-a avut consumul de fructe şi legume asupra culorii pielii. Astfel, ei au creat un studiu în care au fotografiat o serie de subiecţi înainte şi după perioada de cercetare. 

Rezultatele au demonstrat că un consum crescut de legume şi fructe duce la o colorare uşoară a pielii. 

Specialiştii au calculat că aproximativ 232 de grame de legume şi fructe, consumate zilnic, sunt suficiente pentru a ne face să părem sănătoşi, în timp ce  aproximativ 264 de grame fac ca persoana în cauză să pară mai atrăgătoare. 

Într-un al doilea proiect, un grup de voluntari a fost rugat să noteze cât de atrăgătoare le păreau chipurile din fotografii. Cei cu o „strălucire sănătoasă” au fost percepuţi ca fiind mai atrăgători. 

Responsabilă pentru acest efect pare să fie carotenoida, pigmentul prezent în produsele vegetale portocalii-roşii, precum morcovii sau cartofii dulci. Există câteva sute de carotenoide, dar beta-carotenul şi licopenul sunt unele dintre cele mai studiate tocmai pentru că s-a constatat că aduc numeroase beneficii sănătăţii. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase