Home » D:News » Cum te ajută infidelitatea să slăbeşti?

Cum te ajută infidelitatea să slăbeşti?

Cum te ajută infidelitatea să slăbeşti?
Publicat: 21.02.2013
Un studiu bizar a descoperit surprinzătoarele beneficii aduse de infidelitate. Se pare că infidelitatea este o metodă imorală dar eficientă de a scăpa de kilogramele în plus.

Într-un nou studiu, realizat pe 3000 de voluntari, 52% dintre bărbaţii şi 62 de procente dintre femei au declarat că au slăbit după ce au fost implicaţi într-o aventură. Mai exact rezultatele au indicat că, în medie, bărbaţii infideli au slăbit 2,7 kilograme, în timp ce femeile au scăpat de 4,5 kilograme. 

Deşi rezultatele studiului realizat de un site de întâlniri pentru oameni căsătoriţi aflaţi în căutarea unei aventuri ar trebui privite cu o oarecare doza de scepticism, experţii susţin că există câteva explicaţii fiziologice care explică de ce infidelitatea ajută la pierderea în greutate. 

În primul rând „implicarea într-o aventură pune multă presiune pe individ. Minciunile, evitarea confruntărilor directe şi ascunzişurile cauzează mult stres. Astfel, efectele stresului se răsfrâng asupra corpului. Începi să produci adrenalină şi cortizol (hormonul stresului), ritmul cardiac şi presiunea arterială cresc, începi să respiri mai repede şi să secreţi mai multă serotonină. Toate aceste procese pot duce la arderea mai multor calorii decât în mod normal. 

De asemenea, trebuie să luăm în calcul şi schimbările comportamentale. Atunci când oamenii au relaţii extraconjugale sunt mereu grăbiţi şi nu de puţine ori nu mai au timp să mănânce.

Mai mult, există şi o presiune fizică. Mulţi bărbaţi doresc ca în astfel de relaţii să fie masculi alfa, încercând să arate cât mai bine pentru noile lor partenere. Pe de altă parte, dacă eşti căsătorit de 20 de ani probabil că nu mai întreţii relaţii sexuale atât de des, ceea ce înseamnă că începerea unei relaţii extraconjugale te-ar putea ajuta să arzi mai mult calorii”, a declarat Craig Jackson, profesor de psihologie în cadrul Universităţii Birmingham. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase