Home » D:News » Rusia a anunţat care este corpul ceresc pe care vrea să trimită o navetă în 2023

Rusia a anunţat care este corpul ceresc pe care vrea să trimită o navetă în 2023

Rusia a anunţat care este corpul ceresc pe care vrea să trimită o navetă în 2023
Publicat: 06.03.2013
Oficialii ruşi au anunţat că proiectul de cercetare a planetei Jupiter va primi finanţare începând cu anul viitor. În cadrul acestui proiect, agenţia spaţială rusă intenţionează să trimită o navetă pe luna Ganymede.

„Proiectul a fost inclus în Programul Spaţial Federal până în 2015. Anul viitor proiectul va primi pentru prima dată bani, deşi finanţările obţinute până acum nu sunt foarte mari”, a declarat Viktor Voron, şeful Agenţiei Spaţiale Federale Roscosmos.

În primul an, fondurile care vor fi alocate pentru efoturile de cercetare şi dezvoltare vor fi de doar 300.000 – 1.000.000 de dolari, a explicat Maxim Martynov, designer general adjunct în cadrul centrului ştiinţific Lavochkin.

Proiectul include o navetă care va orbita planeta Jupiter şi altă navetă care urmează să viziteze cea mai mare lună a lui Jupiter, Ganymede, până în 2023, urmând să efectueze pe acest satelit o misiune de studiu care va dura trei ani.

Proiectul propus de autorităţile spaţiale ruse ar putea deveni o misiune partneră a Agenţiei Spaţiale Europene, care urmează să desfăşoare misiunea Jupiter Icy Moon Project începând cu anul 2022, având sosirea în apropiere de Jupiter programată pentru 2030.

Sursa: UPI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase