Home » D:News » Cum gândesc bărbaţii cărora le plac sânii mari? Un nou studiu face o dezvăluire

Cum gândesc bărbaţii cărora le plac sânii mari? Un nou studiu face o dezvăluire

Publicat: 15.03.2013
Este posibil ca bărbaţii care adoră sânii mari să fie totodată mai predispuşi spre ostilitate faţă de femei? Un nou studiu pare să ofere răspunsul.

Cercetarea publicată în jurnalul ştiinţific „Archives of Sexual Behavior” arată că bărbaţii care preferă femeile cu bustul mai mare tind să nu fie deranjaţi de atitudinile sexiste.

Studiul a fost efectuat pe 361 de bărbaţi caucazieni din Marea Britanie. Voluntarilor li s-a cerut să se uite la 5 femei randate în 3D, după care li s-a solicitat să spună care dintre ele este mai atrăgătoare. Femeile erau identice aproape în totalitate, singura diferenţă fiind în ceea ce priveşte dimensiunile bustului.

Cercetătorii au subliniat că alte studii efectuate cu ajutorul aparatelor de eye-tracking au arătat că atunci când bărbaţilor le este prezentată o imagine din faţă a unei femei, majoritatea vor petrece mai mult timp privind sânii şi partea superioară a corpului decât oricare altă parte a trupului femeii.

Participanţii la studiu aveau posibilitatea să vadă imaginile din toate unghiurile posibile. Majoritatea bărbaţilor, 32,7%, au ales imaginea din mijloc, în care femeia avea un bust mediu ca dimensiuni, drept cea mai atrăgătoare. femeile cu sânii mari (24.4%) şi foarte mari (19.1%) s-au clasat pe locurile următoare.

Ulterior, voluntarii au fost rugaţi să completeze un sondaj care testa atitudinile lor faţă de femei. Cercetarea urmărea trei aspecte diferite: atitudinile generale faţă de femei, ostilitatea faţă de femei şi „sexismul benevolent” (denumire ce se referă la acele stereotipuri despre femei ce sunt aparent pozitive, dar care pot fi de fapt dăunătoare în contextul egalităţii între sexe).

„Bărbaţii care adoptau cu tărie atitudini sexiste faţă de femei, care priveau femeile ca pe nişte obiecte şi care erau mai ostili faţă de femei idealizau, totodată, sânii de mari dimensiuni”, au concluzionat cercetătorii.

Surse: CBS News, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase