Prima pagină D:News

„Licuriciul”: vehiculul care face ca ciclismul să fie uşor de practicat şi pe timp de iarnă (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.21.2013 | ● Vizualizări: 116
„Licuriciul”: vehiculul care face ca ciclismul să fie uşor de practicat şi pe timp de iarnă     + zoom
Galerie foto (6)

Există două lucruri care îi îngrijorează pe biciclişti: vremea rea şi faptul că unii şoferi nu îi observă. Pentru rezolva ambele probleme, designerii de la GeoSpace Studio s-au hotărât să creeze un nou vehicul.

Invenţia lor poartă numele de FireFly (licurici) şi este un triciclu dotat cu o cupolă care îi oferă atât vizibilitate utilizatorului, cât şi protecţie. 

Deşi FireFly pare că face parte din recuzita folosită în filmul TRON, el ar putea fi unul dintre cele mai sigure vehicule de acest gen, tocmai datorită faptului că îi permite utilizatorului să fie observat atât de pietenoni, cât şi de automobilişti. 

Cupola se poate deplasa astfel încât să îi permită utilizatorului să se aşeze şă să fie protejat de ploaie sau ninsoare. Partea inferioară a acestei „prelate” este dotată cu LED-uri colorate (probabil că de aici se trage şi numele invenţiei), în timp ce cupola transparentă îi permite individului din interior să aibă o vizibilitate bună. De asemenea, FireFly este dotat şi cu două faruri pentru mersul pe timp de noapte. 

Sigur, dacă va fi compercializat FireFly va întoarce câteva capete ale curioşilor, însă nu se ştie exact când se va întampla asta deoarce GeoSpace Studio nu a anunţat nimic legat de o eventuală lansare. 

Sursa: Gizmag