Home » D:News » Un nou nanomaterial „minune” produce energie, apă curată şi hidrogen

Un nou nanomaterial „minune” produce energie, apă curată şi hidrogen

Autor: Maria Olaru 03.22.2013
Cercetătorii din Singapore au dezvoltat un nou nanomaterial care „minune” care poate genera hidrogen, poate produce apă şi poate crea energie.

Nanomaterialul poartă numele de Multi-use Titanuium Dioxide (TiO2) şi poate produce energie, poate genera hidrogen şi chiar apă curată. Mai mult, invenţia poate fi transformat într-o celulă fotovoltaică având totodată capacitatea de a dubla durata de viaţă a bateriilor litiu-ion. În plus, având în vedere că nanomaterialul are proprietăţi antibacteriene, el mai poate fi utilizat şi în cazul bandajelor antiseptice. 

Noul material creat de specialiştii de la Nanyang Technological University este creat prin transformarea cristalelor de dioxid în nanofibre, din care se pot crea membrane flexibile de filtrare. Materialul de la baza acestei invenţii este dioxidul de titan care este ieftin, se găseşte în abundenţă, poate accelera reacţiile chimice şi se poate lega cu uşurinţă de apă. 

datorită acestei ultime capacităţi enumerate mai sus, materialul poate servi drept membrană pentru procesul de osmoză inversă care permite desalinizarea apei. Dar aceasta este una dintre puţinele sale trăsături remarcabile pentru că el mai poate şi să producă apă curată, sau hidrogen atunci când este expus la lumina soarelui. 

Sursa: Inhabitant