Home » D:News » Iată cum va arăta EuropaCity, cea mai importantă destinaţie turistică a Europei în 2021 (GALERIE FOTO)

Iată cum va arăta EuropaCity, cea mai importantă destinaţie turistică a Europei în 2021 (GALERIE FOTO)

Publicat: 18.04.2013
Compania de design Bjarke Ingels Group (BIG) a câştigat alături de Tess, Transsolar, Base, Transitec şi Michel Forgue competiţia în care a fost ales proiectul pentru EuropaCity, un centru urban experimental ce urmează să fie construit în apropiere de Paris, în zona Triangle de Gonesse (Val-d'Oise).

Situat în Île-de-France, cea mai bogată şi mai populată regiune a Franţei, EuropaCity urmează să fie un centru comercial şi cultural ce intenţionează să combine numeroase tehnologii experimentale de reducere a impactului asupra mediului.

Structura gigantică se va întinde pe 80 de hectare, urmând să fie construită de grupul Auchan, care va investi 1,7 miliarde de euro în acest proiect grandios ce va combina cumpărăturile cu relaxarea şi cultura.

EuropaCity urmează să fie inaugurat în 2020 sau 2021, iar dezvoltatorii se aşteaptă la 30 de milioane de vizitatori anual, adică de două ori mai mulţi decât ajung în fiecare an în cea mai vizitată destinaţie turistică de pe continentul european, parcul Disneyland de lângă Paris. Complexul va fi accesibil cu metroul, urmând ca autorităţile franceze să dezvolte până la inaugurare noua linie 17.

Bjarke Ingels, partener fondator al companiei Bjarke Ingels Group, afirmă că EuropaCity va fi o combinaţie între spaţiile urbane şi cele rurale: „EuropaCity va fi un hibrid experimental între urbanism şi design peisagistic: centrul şi periferia vor coexista simultan cu un spaţiu deschis cu dealuri suprapuse deasupra unui cartier urban cu străzi, pieţe şi parcuri”.

EuropaCity va cuprinde 230.000 de metri pătraţi de galerii comerciale, 2.700 de camere de hotel, săli de spectacol, un circ, un parc de atracţii de 50.000 de metri pătraţi, un parc acvatic cu valuri pentru surfing şi spa-uri, piste de schi şi multe alte atracţii.

Designul BIG pentru EuropaCity va încuraja folosirea bicicletelor şi a sistemului de transport electric. De asemenea, plimbările vor fi încurajate de acoperişul verde uriaş ce va acoperi complexul EuropaCity, ce va oferi totodată acces la o panoramă spectaculoasă asupra Parisului.

Complexul va fi alimentat cu energie solară, geotermală şi cu biocombustibili. De asemenea, locuitorii din EuropaCity vor putea să se implice în proiecte de grădinărit urban ce vor fi irigate cu apă reciclată. Căldura produsă de spaţiile comerciale va fi la rândul ei reciclată în spa-urile care vor fi situate în cadrul oraşului hibrid.

Iată câteva imagini ce înfăţişează proiectul câştigător pentru EuropaCity:

Reprezentanţii companiei BIG detaliază viziunea din spatele proiectului în clipul următor:

Surse: World Architecture News, Metro France, Le Monde, BIG, EuropaCity

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase