Home » D:News » Te simţi obosită mai tot timpul? Specialiştii îţi spun care este cauza şi cum poţi remedia problema

Te simţi obosită mai tot timpul? Specialiştii îţi spun care este cauza şi cum poţi remedia problema

Te simţi obosită mai tot timpul? Specialiştii îţi spun care este cauza şi cum poţi remedia problema
Publicat: 23.04.2013
Nu este un secret că pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, nivelul lor de hormoni începe să scadă. Însă ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează este faptul că nu doar nivelurile de estrogen şi progesteron sunt importante, ci şi hormonii tiroidieni, explică dr. Tasneem Bhatia, director şi fondator al Atlanta Center for Holistic & Integrative Medicine.

Simptome ale hipotiroidiei (secretarea insuficientă de hormoni tiroidieni), precum oboseala, senzaţia de frig, constipaţia, luarea în greutate şi pierderea părului, apar cu mult înainte ca testele medicale să poată identifica problema. 

Senzaţia de oboseală apărută imediat după trezirea de dimineaţă este un semn al funcţionării deficitare a tiroidei. Alte semne subtile pot fi schimbările stării de spirit, depresia şi anxietatea. Mai mult, înainte ca părul să înceapă să casă, textura sa va suferi unele modificări. Astfel, în stadiul incipient al dezechilibrului tiroidian, firul de păr  se rupe mai repede şi şuviţele devin mai subţiri. 

Dacă recunoşti aceste semne, poţi echilibra funcţionarea tiroidei pe cale naturală, fără a fi nevoie să iei hormoni tiroidieni. Dieta bogată în iod, fier, magneziu şi seleniu este esenţială pentru funcţionarea tiroidei de aceea specialiştii o recomandă chiar şi atunci când pacientele urmează tratamentul cu hormoni. 

De obicei, din cauză că dietele tot mai multor femei sunt lipsite de aceste elemente, dr. Tasneem Bhatia le recomandă suplimente (75 micrograme de iod, 30 mg de fier chelat, 25 mcg de seleniu şi 200-400 de mg de magneziu chelat).

Pe de altă parte, Bhatia sfătuieşte ca femeile care suferă de hipotiroidism să încerce se odihnească , să facă exerciţii fizice zilnice şi să stea departe de stres, deoarece acesta determină tiroida să funcţioneze mai mult suprasolicitând-o până când aceasta începe să lucreze mai puţin. 

Sursa: Prevention

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase