Home » D:News » Ai ţinut post? Iată ce recomandă medicii pentru a nu avea probleme la masa de Paşte

Ai ţinut post? Iată ce recomandă medicii pentru a nu avea probleme la masa de Paşte

Ai ţinut post? Iată ce recomandă medicii pentru a nu avea probleme la masa de Paşte
Publicat: 02.05.2013
Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă, pentru perioada Sărbătorilor de Paşte, un consum moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, sfatul fiind adresat în special persoanelor care au ţinut post, dar şi celor care suferă de afecţiuni digestive.

Recomandările medicilor referitoare la consumul de alimente în perioada Paştelui se îndreaptă, astfel, mai ales către persoanele care au postit. Astfel, avertizează specialiştii, reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza, de cele mai multe ori, probleme digestive. Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice, mai spun medicii.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii subliniază, în acelaşi context, că trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat.

Tot în perioada Paştelui, bolnavilor care suferă de diabet li se recomandă să nu întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără şi cele bogate în grăsimi sau sărate.

O altă recomandare este aceea ca alimentaţia să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului de alcool în cantităţi mari, cât şi a exceselor alimentare.

Având în vedere zilele libere din perioada vacanţei de Paşte, pe lângă o alimentaţie corectă, se recomandă şi hidratarea corectă şi activitate fizică.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase