Home » D:News » Două tablouri de Pablo Picasso vor fi vândute de nepoata pictorului în scopuri umanitare

Două tablouri de Pablo Picasso vor fi vândute de nepoata pictorului în scopuri umanitare

Publicat: 05.05.2013
Două tablouri realizate de pictorul spaniol Pablo Picasso, provenind din colecţia personală a nepoatei artistului, Marina Picasso, vor fi scoase la vânzare în luna iunie, la o licitaţie organizată la Paris de casa Sotheby's, au anunţat reprezentanţii acesteia.

Este pentru prima dată când Marina Picasso, nepoata balerinei Olga Khokhlova, apelează la o licitaţie publică pentru a vinde un tablou de Picasso. Ea a cedat deja câteva opere de artă realizate de celebrul ei bunic unor fundaţii de caritate şi unor persoane private.

Banii care vor fi obţinuţi în iunie vor fi donaţi unor fundaţii care sprijină copiii şi adolescenţii în dificultate, o cauză umanitară de care Marina Picasso este foarte ataşată.

Cele două tablouri, care vor fi principalele opere de artă scoase la vânzare în cadrul licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Sotheby’s pe 6 iunie la Paris, sunt emblematice pentru anii de război trăiţi de Picasso.

Tabloul „Femme assise en robe grise„, datând din 31 august 1943, cu dimensiunile de 130 centimetri x 97 centimetri, este estimat la un preţ cuprins între 2,5 milioane de euro şi 3,5 milioane de euro. Pictura o prezintă pe artista Dora Maar.

Palette et Tête de Taureau„, pictat în 1938, este un tablou în ulei şi cerneală, pe o pânză care are dimensiunile de 73 centimetri x 92 centimetri. Acest tablou este estimat la un preţ cuprins între 1 milion de euro şi 1,5 milioane de euro.

Cele două tablouri vor fi expuse la New York, Moscova şi Paris, înainte de licitaţia de pe 6 iunie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase