Home » D:News » Un tablou de Paul Cézanne a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari în cea mai spectaculoasă licitaţie a primăverii (GALERIE FOTO)

Un tablou de Paul Cézanne a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari în cea mai spectaculoasă licitaţie a primăverii (GALERIE FOTO)

Publicat: 09.05.2013
Tabloul "Les pommes", de Paul Cézanne, a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi seară, la New York.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, o pictură de Fernand Léger care a aparţinut cântăreţei Madonna a fost vândută cu 7,16 milioane de dolari, în scopuri caritabile. Suma obţinută va fi donată de artista americană organizaţiilor care promovează şi implementează programe educaţionale pentru tinerele din lumea întreagă.

Tabloul „Les pommes„, pictat în perioada 1889-1890, era una dintre principalele opere scoase la vânzare la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby’s. Pictura era estimată la un preţ cuprins între 25 de milioane de dolari şi 35 de milioane de dolari.

O altă operă importantă propusă în cadrul licitaţiei de marţi seară, tabloul „L’Amazone” de Amedeo Modigliani, un portret al baronesei Marguerite de Haase de Villers, pictat în 1909, într-o perioadă în care artistul îşi căuta încă un stil propriu, a fost adjudecată cu 25,9 milioane de dolari, încadrându-se în pronosticurile specialiştilor (20 milioane dolari – 30 milioane dolari).

Tabloul „Trois femmes à la table rouge” de Fernand Léger, opera care a aparţinut cântăreţei Madonna, a depăşit cu puţin estimările specialiştilor (5 milioane dolari-7 milioane dolari).

Potrivit cântăreţei americane, banii vor fi donaţi Fundaţiei Ray of Light, care finanţează programe educaţionale pentru tinerele din ţările sărace, în special din Afganistan şi Pakistan.

Tabloul „Paysage à la Ciotat„, de George Braque, a fost adjudecat cu 15,8 milioane de dolari (taxe incluse), încadrându-se în estimările specialiştilor.

O sculptură din metal realizată de Pablo Picasso, „Sylvette„, a fost adjudecată cu 13,6 milioane de dolari.

Licitaţia de marţi seară organizată de casa Sotheby’s nu a reuşit totuşi să stârnească euforia din 2012, când o versiune a celebrului tablou „Ţipătul” de Edvard Munch a fost vândută cu preţul record de 119,92 milioane de dolari.

Multe opere s-au vândut marţi seară sub preţurile estimate, iar altele, printre care un bronz de Rodin, „Le baiser, 3e réduction”, şi două tablouri celebre – „Liseuse” de Renoir şi „Kystlandskap fra Hvitsten” de Munch – au rămas nevândute.

Licitaţiile de primăvară de la New York vor continua miercuri seară, cu evenimentul organizat de casa Christie’s.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase