Home » D:News » Cu un IQ mai mare ca al lui Einstein, un tânăr de 14 ani are şanse să câştige Premiul Nobel (VIDEO)

Cu un IQ mai mare ca al lui Einstein, un tânăr de 14 ani are şanse să câştige Premiul Nobel (VIDEO)

Cu un IQ mai mare ca al lui Einstein, un tânăr de 14 ani are şanse să câştige Premiul Nobel (VIDEO)
Publicat: 13.05.2013
Jacob Barnett nu este un adolescent obişnuit. El are doar 14 ani şi este un geniu diagnosticat cu autism şi unul dintre candidaţii de top ai Premiului Nobel.

Jacob va împlini 15 ani luna viitoare şi deja a parcurs jumătate dintr-un master în fizica cuantică în cadrul Indiana University-Purdue University Indianapolis. Acum, destul de mulţi colegi de-ai lui vin la el pentru îndrumare. 

La testele de inteligenţă, Jacob Barnett a obţinut un scor de 170 de puncte, mai mare decât cel al lui Albert Einstein, după ce a învăţat singur algebră, geometrie şi trigonometrie într-o săptămână. 

Kristine Barnett, mama lui Jacob a publicat recent un jurnal, „The Spark: A Mother’s Story of Nurturing Genius”, în care mărturiseşte lupta pe care o duce Jacob, de la vârsta de 2 ani, de când a fost diagnosticat cu sindromul Asperger, pentru a duce o viaţă normală. 

Kristine a povestit pentru BBC News că, de la diagnosticarea lui Jacob, cea mai mare provocare a fost acea de a-i găsi cel mai potrivit tip de educaţie. 

Unele publicaţii susţin că studiourile Warner Bros au cumpărat deja drepturile pentru realizarea unui film pe baza acestui subiect. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase