Home » D:News » Prima femeie în spaţiu anunţă că este dispusă să întreprindă o misiune fără precedent

Prima femeie în spaţiu anunţă că este dispusă să întreprindă o misiune fără precedent

Publicat: 08.06.2013
Valentina Tereşcova, prima femeie care a călătorit în spaţiu, a anunţat că este pregătită să stabilească un nou record: acela de a deveni prima persoană care călătoreşte spre Marte, chiar dacă ar fi vorba despre o călătorie fără întoarcere.

„Marte este planeta mea favorită”, a comentat femeia în vârstă de 76 de ani în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Zvyozdny Gorodok (Star City), centrul de antrenament pentru cosmonauţi situat în apropiere de Moscova.

Tereşcova a devenit o eroină naţională la vârsta de 26 de ani, în 1963, când a zburat singură în spaţiu. Cosmonauta afirmă că a făcut parte dintr-un grup ce a studiat posibilitatea călătoriilor spre Planeta Roşie.

„Cunoaştem limitele umane. Pentru noi, această călătorie rămâne un vis. Cel mai probabil, prima expediţie va fi una «doar dus». Dar eu sunt pregătită”, a anunţat Tereşcova.

Sub numele Chaika („Pescăruşul”), Tereşcova a înconjurat Terra de 48 de ori în timpul misiunii sale ce a durat trei zile. Pentru URSS, zborul cosmonautei a reprezentat o reuşită extraordinară din punct de vedere al propagandei.

Pe 16 iunie, Rusia va sărbători cea de-a 50-a aniversare a misiunii istorice realizate de Tereşcova.

În 1961, cosmonautul Yuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spaţiu.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase