Home » D:News » Descoperire surprinzătoare: ce cred bărbaţii despre femeile care au tatuaje?

Descoperire surprinzătoare: ce cred bărbaţii despre femeile care au tatuaje?

Descoperire surprinzătoare: ce cred bărbaţii despre femeile care au tatuaje?
Publicat: 10.06.2013
Tatuajul tău poate spune ceva despre firea ta? Potrivit oamenilor de ştiinţă, indiferent de intenţia cu care a fost creat, tatuajul unei tinere atrăgătoare trimite un anumit mesaj pentru bărbaţi: „Sunt uşuratică!”

Aceasta este concluzia unui studiu realizat în Franţa. Rezultatele cercetării au indicat faptul că bărbaţii au o probabilitate mai mare de a aborda femei de pe plajă care au tatuat un fluture în zona lombară. 

Conform oamenilor de ştiinţă, bărbaţii implicaţi în studiu nu au considerat că tatuajele le fac pe femei mai atrăgătoare ci că tinerele tatuate ar fi mai receptive la avansurile lor. 

S-ar putea ca „stereotipul promiscuităţii indicate de tatuaje” să fie sau nu adevărat, notează Nicolas Gueguen, de la Universitatea Bretagne-Sud, în Archives of Sexual Behavior. Însă, studiul sugerează că mulţi bărbaţi cred în el şi acţionează ca atare. 

În studiu, 11 tinere în vârstă de aproximativ 20 de ani şi care fuseseră evaluate ca având un nivel de atractivitate peste medie s-au afişat pe o plajă din Franţa purtând un costum de baie din două piese. În jumătate din cazuri ele aveau, în zona lombară, un tatuaj temporar. Stând la plajă pe burtă şi citind o carte, fetele erau mult mai abordate de tineri atunci când aveau tatuaj, decât în restul zilelor când nu aveau tatuajul temporar. 

Pentru a înţelege ce îi motiva pe bărbaţi să flirteze cu femeile care aveau tatuaje, Gueguen le-a trimis iar pe cele 11 voluntare la plajă alături de alţi participanţi de sex masculin. În timp ce femeile stăteau la plajă, voluntarii de sex masculin i-au intervievat pe bărbaţii de pe plajă întrebându-i ce părere au de participante. 

Indiferent dacă ele aveau sau nu tatuaj, fetele erau considerate a fi la fel de atrăgătoare. Însă atunci când s-a pus problema probabilităţii ca ele să accepte să facă sex după o primă întâlnire, bărbaţii au declarat că fetele cu tatuaj ar fi mai dispuse să facă asta. 

O serie de studii realizate anterior susţin că instinctul bărbaţilor din studiu nu pare să îi înşele. Mai exact, un studiu realizat de polonezi şi publicat anul trecut, indica faptul că adulţii cu tatuaje sau piercing-uri „şi-au început viaţa sexuală mai devreme, fiind mai activi din punct de vedere sexual”, comparativ restul indivizilor. 

De asemenea, un alt studiu realizat de Gueguen a scos la iveală faptul că studenţii francezi care au tatuaje/piercing-uri îşi încep viaţa sexuală înaintea celorlalţi studenţi. 

Totuşi aici există un mare semn de întrebare: oare femeile care au tatuaje sunt mai deschise la astfel de propuneri, sau prejudecăţile legate de prezenţa tatuajului le aduc mai mulţi pretendenţi şi astfel le cresc şansele de a-şi începe viaţa sexuală mai repede?

Sursa: Pacific Standard

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase