Home » D:News » O veste bună pentru femei: apare testul care le anunţă dacă sarcina evoluează corect sau dacă s-a sfârşit

O veste bună pentru femei: apare testul care le anunţă dacă sarcina evoluează corect sau dacă s-a sfârşit

O veste bună pentru femei: apare testul care le anunţă dacă sarcina evoluează corect sau dacă s-a sfârşit
Publicat: 14.06.2013
În 1978, când a debutat, testul pentru depistarea sarcinii, care se putea realiza acasă, a revoluţionat modul în care femeile experimentau graviditatea.

Un an de al debutul primului test de sarcină creat pentru a fi utilizat acasă,  într-un articol din publicaţia americană Family Planning Perspectives se explica faptul că acest nou test protejează intimitatea femeii care poate nu vrea ca medicul ei să afle că ea şi-a început viaţa sexuală, oferindu-i totodată acesteia posibilitatea de a se implica mai mult în îngrijirea personală.

Acum, oamenii de ştiinţă lucrează la un nou test, care de data aceasta le ajută pe femei să afle dacă sarcina deja confirmată s-a sfârşit. 

Testele actuale pentru hormonul sarcinii (hCG), denumit şi gonadotropină corionică umană le poate anunţa pe femei dacă au rămas însărcinate chiar şi înainte ca menstruaţia să le întârzie. Cu toate acestea, testele în cauză nu pot spune dacă nivelul hormonului este în creştere sau în scădere. 

Din fericire, un nou test dezvoltat în SUA poate face şi acest lucru, ceea ce înseamnă că poate indica dacă sarcina continuă să evolueze sau dacă se termină. Pentru femeile care iau pastile de a doua zi, aceste teste sunt utile indicându-le dacă nivelurile lor hCG scad sau nu. La fel, el poate fi utilizat şi de femeile care au suferit un avort sau care au pierdut sarcina, informându-le dacă nivelurile lor de hormoni a scăzut la normal şi dacă totul funcţionează aşa cum trebuie.

Mai mult, testul poate fi utilizat şi de femeile aflate în primul trimestru al sarcinii, pentru a le asigura pe acestea că totul merge aşa cum trebuie. 

Noul test nu este încă disponibil pe piaţă însă oamenii de ştiinţă susţin că el va fi comercializat în curând. 

Sursa: Smithsonian

 

 

 

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase