Home » D:News » Cercetătorii au descoperit un nou motiv pentru care să slăbeşti: creierul tău va funcţiona mai bine!

Cercetătorii au descoperit un nou motiv pentru care să slăbeşti: creierul tău va funcţiona mai bine!

Cercetătorii au descoperit un nou motiv pentru care să slăbeşti: creierul tău va funcţiona mai bine!
Publicat: 19.06.2013
Cercetătorii suedezi au efectuat un studiu pe un grup de femei supraponderale mai în vârstă şi au descoperit că acestea au obţinut scoruri mai bune în testele de memorie după ce au slăbit.

Cercetările mai vechi au arătat că persoanele obeze prezintă o memorie episodică mai proastă – capacitatea de a-şi aminti evenimente ce au loc de-a lungul vieţii – însă noua cercetare sugerează că acest lucru ar putea fi reversibil.

Andreas Pettersson, doctor şi totodată doctorand la Universitatea Umea, a efectuat acest studiu pe 20 de femei supraponderale, cu vârsta medie de 61 de ani. Pettersson le-a cerut femeilor să respecte o dietă timp de 6 luni.

Înainte şi după ce au ţinut această dietă, cercetătorul a testat memoria episodică a femeilor, solicitându-le să memoreze o serie de nume şi de feţe şi cerându-le ulterior să-mi amintească litera de la începutul numelui fiecărei persoane.

Performanţa femeilor în aceste teste s-a îmbunătăţit după ce acestea au scăzut în greutate. De asemenea, cercetătorul a scanat creierul participantelor la studiu în timpul exerciţiului, iar rezultatele scanării sugerau că acestea au devenit mai eficiente în stocarea şi rememorarea amintirilor.

Dr. Petterson a prezentat rezultatele acestui studiu cu ocazia întrunirii anuale a The Endocrine Society, ce a avut loc la San Francisco. 

„Activitatea cerebrală schimbată pe care am observat-o după scăderea în greutate sugerează că, după acest eveniment, creierul devine mai activ în timp ce stochează amintirile, astfel că are nevoie de resurse mai puţine pentru a accesa informaţiile stocate. Rezultatele noastre sugerează că deficienţele de memorie asociate obezităţii sunt reversibile, oferind un nou motiv care să încurajeze scăderea în greutate”, a concluzionat cercetătorul.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase