Home » D:News » Documente declasificate dezvăluie de ce guvernul britanic a desfiinţat departamentul OZN-urilor

Documente declasificate dezvăluie de ce guvernul britanic a desfiinţat departamentul OZN-urilor

Publicat: 23.06.2013
Ministerul Apărării din Marea Britanie a închis departamentul OZN deoarece nu servea „în scopul apărării”, consumând resurse umane preţioase, indică o serie de documente făcute publice de curând.

Biroul a fost închis în decembrie 2009, în ciuda faptului că atunci s-a înregistrat o creştere mare a relatărilor din partea publicului. 

Acum, o serie de astfel de declaraţii venite din partea publicului, în perioada 2007 şi noiembrie 2009, au fost făcute publice. Din rapoarte reiese că posibilele OZN-uri au fost surprinse în câteva zone ce atrag turiştii, printre care şi Stonehenge. 

Ultimele documente declasificate cuprind anchetele din ulimii doi ani, realizate de biroul pentru identificarea OZN-urilor, din cadrul Ministerului Apărării. 

Cele 25 de dosare conţin rapoarte referitoare la contactul cu extratereştrii şi observarea OZN-urilor deasupra atracţiilor turistice, dar şi detalii privind decizia de a închide departamentul OZN. 

Într-o prezentare adresată ministrului apărării, Bob Ainsworth, în noiembrie 2009, un funcţionar din cadrul Forţelor Aeriene, Carl Mantell, a sugerat că Ministerul Apărării ar trebui să încerce să reducă activitatea departamentului dedicat depistării OZN-urilor. Potrivit lui, acest departament „consuma din ce în ce mai multe resurse şi nu asigura apărarea”. Mai mult, el a adăugat că în ultimii 50 de ani „nicio informaţie privind observarea OZN-urilor nu a relevat vreun indiciu care să sugereze prezenţa unei ameninţări extraterestre sau militare în Marea Britanie”. 

O declaraţie a oficialilor Ministerului Apărării spunea în acea perioadă că departementul nu avea „niciun verdict cu privire la existenţa sau inexistenţa vieţii extraterestre. Pentru a putea folosi cel mai bine resursele apărării, am luat decizia ca de la 1 decembrie 2009 să desfiinţăm linia telefonică şi mail-ul prin care oamenii pot declara observarea potenţialelor ONZ-uri. Ministerul Apărării nu va mai răspunde şi nu va mai investiga aceste cazuri”. 

Potrivit datelor făcute publice, în perioada 2000 -2007, departamentul OZN primea anual în jur de 150 de scrisori cu privire la observarea OZN-urilor. Însă, din 2007, până în 2009, numărul rapoartelor privind observarea OZN-urilor a ajuns la 520 de pe an. O posibilă explicaţie pentru numărul mare de declaraţii venite din partea publicului ar putea fi moda lampioanelor chinezeşti care a devenit din ce în ce mai populară.

Un obiect zburător neidentificat deasupra oraşului Blackpool    Un obiect zburător neidentificat deasupra oraşului Blackpool

Printre cele 4.400 de pagini făcute publice găsim:

– o scrisoare scrisă de un copil de şcoală din Altrincham, Greater Manchester, scrisă în ianuarie 2009, în care elevul, care observase nişte lumini bizare, întreba dacă există extratereştri;

– o declaraţie telefonică a unui individ care „trăia cu un extraterestru” de ceva timp;

– o declaraţie a unui bărbat care susţinea că un OZN i-a răpit câinele, luându-i totodată cortul şi maşina, în timp ce el campa cu prietenii;

– o declaraţie în care se spunea că au fost observate „lumini verzi şi roşii” deasupra Parlamentului din Londra, în februarie 2008;

– un mail în care se vorbea despre observarea unor forme „discoide” deasupra monumentului Stonehenge.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase